Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Festivalul STAGE

Festivalul STAGE

Detalii

Telefon
0726335273
Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
1864

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 18 septembrie 2017 - Duminica 24 septembrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Toamna se numără bobocii! La Festivalul Stage, se numără elevii iubitori de teatru, care se adună la Cluj-Napoca pentru a-și etala pe scenă talentele într-ale artei spectacolului. Astfel, în perioada 18-24 septembrie 2017, cea de-a opta ediție a festivalului noi surprize îi așteaptă atât pe participanți, cât și pe clujenii care se vor afla în public. Stage Festival aduce un gen unic în peisajul festivalurilor de teatru amator, și anume, music hall-ul.

Scena din cadrul Cinema Dacia va găzdui peste 23 de trupe în festivalul concurs, din 9 țări, ajungându-se astfel la un număr de 325 de participanți din care 117 internaționali.

STAGE International Youth Theater Festival a primit distincția EFFE LABEL- REMARKABLE FESTIVAL 2017-2018. EFFE LABEL este o recunoaștere a valorii festivalului, oferită de către Asociația Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reunește 100 de festivaluri din peste 60 de tari) co-finanțată de Comisia Europeană, festivalurilor care aduc contribuție în dezvoltarea și diseminrea valorilor culturale universale, schimburi de experiență și multiculturalitate. Este o distincție anuală, acordată celor mai relevante festivaluri din lume.

Unicitatea distincției EFFE LABEL 2017-2018 vine din faptul că Festivalul Stage este un festival de teatru amator pentru adolescenți, fiind unicul festival de teatru amator premiat de EFA.

Juriul STAGE Festival

Președinte Radu TUCULESCU - dramaturg, critic de teatru, regizor. A publicat volume de teatru și de critică teatrală. Piesele sale sunt traduse în engleză, italiană, cehă, franceză, maghiară, ebraică etc. A condus trupe studențești de teatru cu care a jucat în țară și la festivaluri internaționale din Italia, Franța, Maroc, Ungaria, Polonia, Canada, Turcia, Cehia etc. A susținut workshopuri de pantomimă și mișcare scenică la Napoli, Casablanca, Saint-Louis, Ankara, Wroclav, Hrudim, Pecs etc. A montat la Teatrul NaȚional din Sibiu și din Tg.Mures. A primit premii naționale și internaționale pentru regie, scriere dramatică și pantomimă.

Ioan-Pavel AZAP - critic de film, doctorant. Autor a numeroase cărti dedicate filmului românesc și universal. Prezent în numeroase jurii naționale și internaționale. Specialist în filmul romanesc, comentator la zi al artei cinematografice românești și internaționale. Laureat cu numeroase premii de specialitate.

Ionica POP – Prof.Univ. Dr.la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj, absolvent de compoziție și regie de operă. Specialist în arta scenică muzicală, gen complex de interpretare actoricească și muzicala. Operele sale se joaca pe diverse scene naționale și internaționale. Susține conferințe de specialitate la Academii din Germania, Israel, Danemarca etc.

Pentru premiul Radio-Cluj- Rodica TULBURE - redactor de specialitate de emisiuni pentru tineret, organizator de spectacole radio!

Premiile STAGE FESTIVAL:
1. Marele Premiul al Festivalului STAGE – Trofeul STAGE
2. Premiul pentru interpretare feminină rol principal LA CASA PANE
3. Premiul pentru Scenografie și Decor AZARIA FOOD
4. Premiul pentru interpretare masculină rol principal LA CASA PANE
5. Premiul pentru interpretare feminina rol secundar
6. Premiul pentur interpretare masculina rol secundar,
7. Premiul pentru Regie,
8. Premiul Juriului si
9. Premiul de Popularitate acordat prin vot de către spectatori.

Pentru prima dată, anul acesta, Festivalul STAGE va acorda TROFEUL STAGE, creat de către designerul Cristian Cheșuț-Prof. Univ Dr.- Prorector Universitatea de Artă și Design Cluj.

În cadrul festivalului sunt 3 workshop-uri care au fost gândite în așa fel încât să atingă orice punct de interes care este în strânsă legătură cu teatrul. Atelierul de Scriere Dramatică, propus în anul 2017 de scriitorul, dramaturgul și omul de teatru Radu Țuculescu, președintele juriului Festivalului Stage, are ca scop descoperirea tinerelor talente pasionate de dramaturgie. Invitați dramaturgii Cornel Teulea și Flavius Lucăcel, Regie- Emanuel Petran- actor, regizor, directorul Teatrului de Păpuși Puck, Actorie- actorul Bogdan Bob Rădulescu.

STAGE International Youth Theater Festival- Festivalul Bunei Dispozitii este organizat din 2010 la Cluj de Fundatia Parinti din Romania, filiala Parinti Clujeni.

Festivalul International STAGE pune Clujul pe harta culturii prin și pentru adolescenți și crește notorietatea și vizibilitatea orașului. Este un festival multicultural, care de peste 7 ani prezintă spectacole în limba maghiară, franceză, germană, engleză, sârbă, croată, bosniacă, bulgară, și evident română.

STAGE nu este doar un festival, este o comunitate omogenă de tineri creativi, talentați, responsabili social, implicati. Stage este singurul festival organizat de liceeni pentru liceeni, unde liberatea de manifestare și de decizie asumată se întâlnesc cu creativitatea și buna dispozitie. STAGE e viu, liber, creativ și dedicat tinerilor și este festivalul care crează o legătură puternica între educație și cultură, care pune accentul pe învațare participativă, spațiu creativ și dezvoltarea personală prin actorie, regie, și scriere dramatică.

Stage este un pas în dezvoltarea culturală a comunității, a abilităților de comunicare și viață pentru adolescentți și propune o ”cheie nouă” pentru educație, una activă, racordată la nevoile tinerilor i la schimbările sociale. Educația poate fi prin teatru și teatrul este parte din educație.

Prin participarea în 2017 a unor trupe din Israel, Cehia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova sau Bosnia vom spori gradul de multiculturalism, toleranță și conectare la valorile culturale universale și dezvoltarea cooperării culturale.

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro