Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Festivalul STAGE a primit distinctia EFFE LABEL 2017-2018

Festivalul STAGE a primit distinctia EFFE LABEL 2017-2018

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
1768

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Festivalul STAGE pune Clujul in special, dar si Romania pe harta culturala europeana, distrinctia EFFE LABEL fiind acordata festivalului clujean de 9 experti internationali, presedintele juriului fiind Sir Jonathan Mills, Directorul Edinburgh International Culture Summit, recunoscut de UNESCO.

Membrii juriului considera ca Festivalul Stage ”este un concept interesant, teatrul amator fiind o forma de manifestare culturala nedezvoltata in Romania. Festivalul este realizat impreuna si pentru adolescenti, cu conexiuni si implicari puternice ale comunitatii”.

Unicitatea distinctiei EFFE LABEL 2017-2018 vine din faptul ca Festivalul Stage este un festival de teatru amator pentru adolescenti.

EFFE LABEL este o distinctie oferita de catre Asociatia Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reuneste 100 de festivaluri din peste 60 de tari ) co-finantata de Comisia Europeana, festivalurilor care aduc o contributie dezvoltarii si diseminrii valorilor culturale universale, schimburi de experienta si multiculturalitate. Este o distinctie anuala, acordata celor mai relevante festivaluri din lume, selectia facandu-se din 760 de aplicatii.

”Pentru noi este o onoare si suntem mandri ca am reusit sa facem in Cluj un festival de o asemenea anvergura, iar prin recunoasterea acordata Festivalului STAGE de Asociatia Festivalurilor Europene, sustinuta de Comisia Europeana, am dovedit relevanta teatrului amator in implicarea culturala a adolescentilor si conectarea cu valorile multiculturalitatii si tolerantei.” a declarat Cristina Grigore, Directorul Festivalului STAGE.

In cei 7 ani, Festivalul STAGE a adus pe scena teatrului amator clujean peste 1700 de liceeni din Romania, Ungaria, Slovenia, Serbia, Republica Moldova.

Sase dintre premiantii Festivalului Stage au devenit studenti la Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes Bolyai Cluj.

Castigatorii Marelui Premiu ” STAGE” din 2014 Trupa ACT4FUN a Colegiului Pedagogic ”Preparandia”, Dimitrie Tichindeal, Oradea au reprezentat Romania la Festivalul International de la Papa, Ungaria, iar castigatorea din 2015, Trupa ”GENESIS” a Palatului Copiilor Cluj participanta la Festivalul International ”Muzite”, Sozopol, Bulgaria, iulie 2016, a castigat Marele Premiu.

Editia a opta a festivalului care se va desfasura in perioada 18-24 septembrie, vine cu o noutate, menita sa stimuleze si sa incurajeze creativitatea, taletul si originalitatea adolescentilor. Astfel, scriitorul, dramturgul, omul de teatru Radu Țuculescu, presedintele juriului Festivalului STAGE a propus in 2017 sectiunea- Scenariu Teatral – un workshop creativ, iar compozitiile teatrale ale liceenilor vor fi selectate si ulterior publicate intr-un volum distinct.

Despre Festivalul STAGE

Festivalul de teatru amator pentruv liceeni STAGE- Festivalul Bunei Dispozitii este organizat din 2010 la Cluj de Fundatia Parinti din Romania, filiala Parinti Clujeni.

Festivalul International STAGE pune Clujul pe harta culturii prin si pentru adolescenti, in Europa si creste notorietatea si vizibilitatea orasului.Este un festival multicultural, care de peste 7 ani prezinta spectacole in limba maghiara, franceza, germana, engleza si evident romana.

Stage nu este doar un festival, este o comunitate omogena de tineri creativi, talentati, responsabili social, implicati. Stage este singurul festival organizat de liceeni pentru liceeni, unde liberatea de manifestare si de deiczie asumate se intalnesc cu creativtiateta si buna dispozitie. STAGE e viu, liber, creativ si dedicat tinerilor si este festivalul care creaza o legatura puternica intre educatie si cultura, care pune accentul pe invatare participativa, spatiu creativ si dezvoltarea personala prin actorie, regie, si scriere teatrala.

Stage este un pas in dezvoltarea culturala a comunitatii, a abilitatilor de comunicare si viata pentru adolescenti si propune o ”cheie noua” pentru educatie, una activa, racordata la nevoile tinerilor si la schimbarile sociale. Educatia poate fi prin teatru si teatrul este parte din educatie.

Prin participarea in 2017 a unor trupe din Ungaria, Israel, Belgia, Olanda, Franta, Polonia, Cehia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova vom spori gradul de multiculturalism, toleranta si conectare la valorile culturale universale si dezvoltarea cooperarii culturale locale, regionale, nationale si internationale.

Contact:
Cristina Grigore
Director Festival STAGE
Str. Franz Liszt nr 30, et 3-4
M: 0726335273

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro