Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Este un Workstation bun pentru gaming?

Este un Workstation bun pentru gaming?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1760

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atunci când vrem să cumpăram un PC doar ca să ne jucăm, unitățile de gaming sunt cele mai recomandate pentru sarcina respectivă. Dar se presupune că un Workstation are cele mai bune componente posibile, pentru că, în teorie, ar trebui să execute sarcini complexe care necesită un procesor de ultimă generație. Dar ce contează, mai exact, pentru gaming și poate un astfel de PC să ofere o experiență bună în domeniul ăsta?

Ce este o unitate de tip Workstation


Workstationurile profesionale de acest tip sunt folosite mai ales în inginerie, modelare 3D, grafică, animații, cercetare, și așa mai departe. Unele dintre aceste exemple necesită anumite componente să fie foarte performante, în timp ce altele nu necesită să fie ultimă generație. De exemplu, e imperativ să fie folosit un procesor de ultimă generație cu multe nuclee, dar placa video poate fi una mai puțin performantă, cum ar fi în cazul editării în Photoshop.

Principalele diferențe dintre un Workstation și un calculator gaming


Principalele diferențe apar în componentele folosite. Un calculator de gaming se bazează extrem de mult pe placa video, pentru a obține o experiență fluentă și plăcută în jocuri. Dar pentru a putea profita de toată puterea GPU-ului, va trebui să ai și un procesor foarte bun.

Placa video


După cum s-a spus mai sus, nu este foarte important ca un workstation să aibă o placă video foarte scumpă. Aici s-ar putea ca PC-urile de acest gen să fie mai slabe decât cele de gaming. Sarcinile pe care le execută workstation-urile sunt axate pe puterea procesorului și nu a plăcii video.

Procesorul


Cel mai performant procesor pentru gaming de la Intel este din seria i9, urmat de i7. Acestea vin cu maximum 10 nuclee și 20 de thread-uri, în timp ce un workstation poate avea 32, uneori chiar și 64 de nuclee. Dar ele sunt axate pe alte tipuri de procese și nu sunt optimizate pentru gaming. Asta nu înseamnă că vei avea o performanță mai scăzută cu 32 de nuclee față de 8 sau 10 nuclee, doar că plusul pe care îl vei observa va fi unul minuscul.

Memoria RAM


Unitățile de tip workstation suportă adeseori până la 128 GB de ram, uneori chiar și mai mult, în timp ce unul de gaming nu depășește 32 de GB. Dar, din nou, există diferențe, deoarece ramii folosiți la workstation-uri nu au aceiași latență precum unul de gaming. Totuși, acesta din urmă nu dispune de suport pentru ramii ECC (Error Correcting Code), care verifică și corectează în timp real toate erorile produse de memorie.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro