Cluj

Diferențele dintre VPS și Shared Hosting

Diferențele dintre VPS și Shared Hosting

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
406

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Contează foarte mult să cunoști toate tipurile de găzduire, ca să poți să faci alegerea corectă în funcție de necesitățile tale. Fie că abia începi în domeniu și deschizi primul tău site sau că ți-a crescut traficul pe website și ai nevoie de o găzduire mai bună, este bine să cunoști toate diferențele dintre VPS și shared hosting. Depinde de ce ai tu nevoie, dacă ai content static sau nu, de exemplu. Dar dacă ai un site care nu e static și traficul este cel puțin mediu, va trebui să optezi către un VPS – și vom explica imediat de ce.

De ce e mai bun un VPS față de Shared Hosting

VPS funcționează, într-o oarecare măsură, diferit față de găzduirea de tip shared. In timp ce la shared resursele se împart între mai mulți clienți, VPS-ul are propriile resurse la dispoziția ta. Din cauza asta, VPS-ul este mai scump și este recomandat pentru site-urile mai complexe. Shared este mai mult pentru website-urile simple și afacerile mici.

Când ar trebui să schimbi de la shared la VPS

Mulți dintre cei care își deschid un website încep cu o găzduire shared și după schimbă pe un hosting VPS, de obicei din cauză că traficul a prins noi limite. Dacă ai ajuns să ai chiar și câteva mii de vizitatori pe lună, atunci ar trebui să schimbi pe un VPS. Poți să îl modifici cum îți dorești, la fel ca pe un server dedicat. Într-adevăr, un server dedicat are mai multe beneficii, dar e și mai scump decât un VPS.

Ce este un server dedicat

Un server dedicat poate să găzduiască orice website din portofoliul tău, deoarece e doar al tău. Îți poți rezerva unul și, în funcție de resursele pe care le alegi, ai oportunitatea să ții orice tip de site din orice nișă, fără probleme. Dar, de obicei, e mai scump. Mult mai scump.

Care e diferența dintre un VPS și VPN

Deși ca acronime sunt foarte similare, ele înseamnă lucruri diferite. VPS vine de la Virtual Private Server – din nișa găzduirii de website, iar VPN de la Virtual Private Network – din nișa browsing-ului pe Internet, unde, pe scurt, IP-ul este schimbat cu unul din altă țară.

Concluzii

Dacă ai ajuns să ai mult mai mult decât câteva sute de vizitatori pe săptămână, atunci ar trebui să îți schimbi găzduirea pe un VPS. E mai sigur, poate fi modificat mai ușor și este mai inteligibil pentru cei fără experiență.