Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Diferenţa dintre laptop refurbished şi laptop second hand

Diferenţa dintre laptop refurbished şi laptop second hand

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1993

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În ultimii ani a început să se vorbească tot mai mult despre produsele tip refurbished, mai ales produsele asociate gamei IT, făcând aici referire la laptopuri, calculatoare, monitoare, şi aşa mai departe.

Dar, deoarece mulţi încă nu ştiu ce reprezintă aceste produse, mai jos vom face o comparaţie şi vom stabili diferenţele dintre un laptop refurbished şi un laptop second hand. Cele mai întâlnite branduri pe acest segment de piață sunt Dell sau HP, astfel că, dacă optați de exemplu pentru un workstation hp refurbished, sunt șanse foarte mari să obțineți un deal excelent cu furnizorul acestor produse.

Laptop refurbished sau laptop second hand


Şi în ţara noastră au început să apară multe magazine ce comercializează astfel de produse, refurbished. Dar, aici intervine şi problema faptului că există destule magazine ce aleg să îşi păcălească clienţii, vânzând laptopuri second hand, drept laptopuri refurbished. Da, în mod normal şi cele refurbished, am putea spune că sunt tot second hand, însă diferenţa este una ca de la cer la pământ între cele două.

Şi spunem că diferenţa este una foarte mare, mai ales că produsele refurbished odată ce nu mai sunt folosite sunt predate unor instituţii bine specializate în acest domeniu, pentru a fi evaluate, pentru a fi curăţate, recondiţionate şi apoi testate. Dacă în urma testelor o componentă nu funcţionează la parametrii optimi, atunci aceasta este înlocuită, astfel încât experienţa de utilizare a unui laptop refurbished să fie asemeni unui laptop nou.

Aşadar, întotdeauna un laptop refurbished va avea un mare avantaj în faţa unui laptop second-hand. Laptopurile second-hand nu se bucură de o astfel de recondiţionare, curăţare, înlocuire a pieselor problematice, acestea sunt doar revândute, indiferent de eventualele probleme pe care le-ar putea avea. Mai mult, în marea majoritate a cazurilor, laptopurile refurbished vin în cutie, cu toate protecţiile aferente, astfel încât să fie transportate în siguranţă către client. Totodată, este oferită şi o garanţie ce poate să ajungă chiar şi până la 5 ani.

De unde provin produsele refurbished?


Iar acum să stabilim de unde provin atâtea produse refurbished. Probabil că mulţi dintre voi vă întrebaţi şi acest lucru, respectiv, de unde au apărut produsele refurbished. O primă explicaţie ar putea fi excesul de stoc. De exemplu, o companie achiziţionează un număr de 300 de laptop-uri, dintre care, o bună parte sunt achiziţionate ca şi rezervă în caz că se petrece vreun incident prin care un laptop nu va mai putea fi folosit. Din cele 300 de laptop-uri, să presupunem că o parte nu vor fi utilizate niciodată. Aceste laptopuri vor reveni pe piaţă sub denumirea de “Laptop refurbished”.

O altă explicaţie ar fi aceea a unor afaceri eşuate. Mai exact, nişte companii ce nu reuşesc să se impună pe piaţă, astfel că sunt nevoite să se închidă, iar produsele să ajungă din nou pe piaţă, după o foarte scurtă perioadă de timp. O a treia explicaţie ar fi aceea că pot proveni din leasing-uri operaţionale. Mai exact, există firme ce pot oferi posibilitatea de a folosi un echipament nou în schimbul unei rate lunare pentru o perioadă de maximum 2 ani. După ce această perioadă expiră, laptop-ul este pus în vânzare drept “laptop refurbished”.

Pentru laptopurile ce au fost utilizate urmează un vast proces de curăţare, verificare, testare, înlocuire a unor componente şi repunere în vânzare. Tocmai de aceea, întotdeauna un laptop refurbished va avea întâietate în faţa unui laptop second hand.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro