Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Dialog al dorului între Chicago, Cluj-Napoca și București. „TE AȘTEPT” s-a aprins în capitală

Dialog al dorului între Chicago, Cluj-Napoca și București. „TE AȘTEPT” s-a aprins în capitală

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un dialog al dorului, pornit între Chicago și Cluj-Napoca, primește răspuns din capitală. Instalația luminoasă „TE AȘTEPT” generează emoții și transmite un mesaj cu însemnătate. Aceasta poate fi admirată în fața Palatului CEC din București, începând din 10 decembrie.

După ce „MI-E DOR DE TINE” a fost strigat chiar de peste ocean, din inima metropolei Chicago, și a primit răspunsul „ȘI MIE” în Cluj-Napoca, instalația „TE AȘTEPT” ajunge în București. Mesajul un răspuns clar și răspicat, care ne ține conectați unii cu ceilalți, indiferent cât de mare ar fi distanța care ne desparte.

În București, instalația de lumină este amplasată în fața Palatului CEC, o adevărată bijuterie arhitecturală cu o istorie de mai bine de 120 de ani. În fața clădirii construite în stil eclectic, lucrarea ne va îndemna la speranța reîntâlnirii, recunoștință și o apreciere mai profundă pentru cei dragi. Instalația va întregi dialogul inițiat de Asociația Daisler.

„ȘI MIE și TE AȘTEPT sunt instalații care poate nu înseamnă mare lucru dacă nu le cunoști contextul. Dialogul diasporei cu România însă e ceva profund emoționant și foarte specific nouă. Publicul le-a primit exact așa cum le-am creionat atunci când le-am creat. Sunt unele dintre cele mai cunoscute instalații de lumină produse la ora actuală în România, alături de "MI-E DOR DE TINE" și generează mereu emoție atunci când se aprind, oriunde se aprind”, explică Andi Daiszler, inițiatorul Lights On România.

Împreună, cele trei instalații, reușesc ceea ce nouă ne este de multe ori dificil să facem – să exprimăm emoții și stări. Cele trei mesaje reprezintă mai mult decât niște simple texte. Pentru fiecare privitor, însă, ele transmit o poveste diferită.

„Reacția firească a fiecăruia a fost aceea de a trimite măcar o poză cuiva drag. E înduioșător să vezi valul ăsta de emoție care se răspândește pas cu pas. Detaliile ne înduioșează mereu, pentru că ne-au făcut părtași la unele decizii extrem de intime și personale”, precizează Andi Daiszler.

„TE AȘTEPT” va rămâne în capitală până în data de 7 ianuarie.

***
Despre Lights On România

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On România face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină al lumii. Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite. Mai multe informații pe lightsonromania.com

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.