Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

De unde provin alergiile și ce contribuie la dezvoltarea lor?

De unde provin alergiile și ce contribuie la dezvoltarea lor?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Apartine de
Centrul Medical Promedis
Vizualizari
556

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Una din 3 persoane suferă de alergie. Aceasta este un răspuns inadecvat al sistemului imunitar la substanțele străine care sunt complet inofensive pentru oamenii sănătoși. Aceste substanțe, numite alergeni, declanșează un întreg lanț de reacții alergice atunci când intră în corpul unui pacient cu această afecțiune. Sistemul imunitar tratează în mod eronat aceste molecule ca fiind periculoase și provoacă dezvoltarea inflamației.

Alergia - cum se manifestă?

Simptomele alergiei depind de tipul de alergen, iar o vizită la un cabinet de alergologie Cluj te poate ajuta să descoperi ce îți provoacă alergia. Dacă simptomele sunt cauzate de alergeni inhalați (cum ar fi polenul sau acarienii de praf de casă), simptomele afectează în principal tractul respirator superior. Cele mai frecvente simptome sunt nasul care curge, mâncărimea nasului, strănutul, nasul înfundat și scurtarea respirației.

Mulți pacienți se plâng de ochi iritați, precum și de mâncărime și umflarea pleoapelor. Simptomele comune ale unei alergii alimentare sunt durerea abdominală, greața, vărsăturile și diareea, iar o ecografie poate oferi medicului informații esențiale. În cazul alergenilor de contact, apar modificări în punctul de contact al pielii cu alergenul. Simptomele alergiilor pot include, prin urmare, mâncărime, roșeață, eczeme și chiar vezicule și mâncărime.

Ce contribuie la dezvoltarea alergiilor?

Este dificil de determinat exact ce factori cauzează dezvoltarea alergiilor. Genele pot reprezenta un factor cauzator. Dacă unul dintre părinți este alergic, copilul are șanse de 40% să dezvolte această afecțiune. Dacă, pe de altă parte, ambii părinți sunt bolnavi, riscul crește la 70%. Poluarea mediului, fumatul pasiv sau activ pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea alergiilor. Una dintre cele mai recente teorii mai spune că toți copiii care sunt crescuți în cele mai sterile condiții sunt expuși unui risc mai mare.

Alergia - cum să o recunoști?

Dacă observi simptomele enumerate mai sus la tine sau la copilul tău, care pot indica o alergie, nu ar trebui să mai aștepți și să te prezinți cât mai repede la un alergolog. Specialistul efectuează o examinare amănunțită, teste și examinări pentru a determina tipul de alergen care cauzează reacțiile. Acestea pot fi teste de alergie de sânge, teste cutanate populare sau chiar teste de provocare.

Alergie - cât durează desensibilizarea?

Desensibilizarea este singurul tratament pentru alergii care îți permit să te vindeci sau cel puțin să reduci semnificativ simptomele alergiei. Din păcate, nu poate fi de folos întotdeauna. Doar un alergolog poate decide să întreprindă acest tip de terapie. Desensibilizarea durează de obicei câțiva ani - aproximativ 3-5 ani. Este cel mai eficient în cazul persoanelor alergice la insecte și care suferă de febra fânului și rinita alergică pe tot parcursul anului.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/