Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

De ce strălucesc diamantele

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
2181

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scintilația diamantelor

Cu toții știm că diamantele strălucesc, dar cauza și efectul strălucirii se datorează unui efect tehnico-științific mai puțin cunoscut. Această proprietate optică se datorează efectului de scintilație. Scintilația este un efect optic complex de refracție a luminii la trecerea printr-un diamant. La trecerea luminii prin diamant, aceasta se ,,sparge,, în toata splendoarea rogvaivului cromatic transmițând un efect de ,,curcubeu,, unic. Datorită structurii unice a diamantului, efectul de scintilație este prezent la toate diamantele cu proprietăți optice și de șlefuire, medie, bună și foarte bună.

Diamantele cu incluziuni multiple și cele șlefuite greșit nu prezintă efect de scintilație. Bijutierii experimentați spun că diamantele au ,,foc,, mai ales diamantele care au strălucirea specifică adamantină. Pentru gemologii experimentați efectul de scintilație este și o metodă de identificare vizuală a diamantelor. Este cunoscut faptul că diamantul este cel mai dur material natural cu duritatea 10 pe scara lui Mohs. Din acest motiv nici o altă piatră prețioasă nu poate reproduce efectul de scintilație ca cel produs de diamant.

Efectul de scintilație prezintă două efecte majore respectiv,,focul,, și ,,scintilația cu efect de flash,,.
,,Focul,, diamantelor ca și clasificare științifică este efectul de trecere a luminii prin diamant din interiorul acestuia până pe fațetele tablei și a coroanei.

La efectul de ,,foc,,lumina albă la trecerea prin diamant se ,,sparge,, în culorile spectrale (curcubeu)
,,Scintilația cu efect de flash,, este efectul optic de strălucire exterioară din tablă în momentul în care un diamant este înclinat și mișcat în unghi de 45 grade.

Scintilația cu effect de flash este efectul optic de retransmitere a luminii albe în fațetele superioare ale coroanei. Lumina albă este mult mai des întâlnită decât lumina descompusă în culorile curcubeului. Aceste clasificări optice se fac de către gemologi seniori în condiții de laborator.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro