Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

De ce să ții cont când alegi un cărucior cu rotile

De ce să ții cont când alegi un cărucior cu rotile

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
660

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Căruciorul cu rotile este un dispozitiv medical conceput special pentru persoanele cu dificultăți de mobilitate, care are rolul să ofere sprijin și siguranță celor care nu se pot deplasa pe cont propriu. Căruciorul sau scaunul cu rotile este indispensabil în mai multe situații. Acesta devine un dispozitiv necesar persoanelor care au suferit un accident și se află în perioada de recuperare, dar mai ales persoanelor care suferă de o boală care le restricționează mobilitatea (boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului musculo-scheletic etc.)

Alegerea unui cărucior cu rotile poate fi dificilă pentru persoanele care se află pentru prima dată în situația de a folosi un astfel de dispozitiv. Aceștia trebuie să fie atenți la câteva detalii precum tipul de scaun, greutate suportată, autonomie (în cazul scaunului electric), pliabilitate. Mai jos regasiti detalii despre fiecare caracteristică importantă.

1. Tipuri de cărucioare cu rotile

Există două categorii de scaune cu rotile:

Scaun cu rotile manual

Scaunele cu rotile manuale sunt potrivite pentru persoanele care au suficientă putere în mâini pentru a pune scaunul în funcțiune. Acest dispozitiv de tehnică medicală este cel mai adesea folosit de persoanele cu dificultăți de deplasare și cu activitate motorie moderată, pentru că oferă independență și este ușor de utilizat.

Scaun cu rotile electric

Scaunul cu rotile electric se adresează persoanelor care nu au suficientă putere în partea superioară a corpului pentru a împinge căruciorul. Acest scaun modern este foarte ușor de utilizat prin acționarea panelului de comandă. Alegerea între cele două tipuri de scaune se face în raport cu particularitățile utilizatorului. De exemplu, scaunul cu antrenare manuală se potrivește persoanelor cu activitate motorie moderată, în timp ce scaunul cu rotile electric este recomandat utilizatorilor imobilizați total. Ambele tipuri de scaune se găsesc în magazinul TesaMedical.ro, în categoria dedicată dispozitivelor de reabilitare.

2. Pliabilitatea

În cazul scaunelor manuale, acestea pot fi pliabile sau nu. Pliabilitatea poate fi o caracteristică importantă pentru utilizatorii care călătoresc des și care trebuie să transporte căruciorul în portbagajul mașinii sau în alte mijloace de transport. Acest tip de scaun cu rotile se pliază și se depliază foarte ușor, fiind ideal inclusiv pentru depozitarea în spații înguste.

3. Greutatea suportată

Indiferent de tipul scaunului (manual sau electric), fiecare model suportă o anumită greutate. Acestea trebuie să fie rezistente și să aibă capacitatea de a susține persoane cu o greutate corporală mare. Greutatea maximă suportată poate fi verificată rapid în lista de specificații tehnice aferentă fiecărui model de scaun cu rotile de pe Tesa Medical.

4. Accesorii

Un alt criteriu de alegere a unui scaun cu rotile potrivit îl reprezintă accesoriile. Cărucioarele cu rotile sunt dotate cu diferite accesorii care să sporească confortul utilizatorului și să îi ofere un grad mai mare de siguranță. În general, scanele cu rotile sunt prevăzute cu mânere rabatabile și cu suporți pentru picioare, oferind flexibilitate și posibilitate de ajustare după particularitățile utilizatorului. În plus, există și modele dotate cu vas de toaletă, scaunul cu rotile devenind multifuncțional.

Astfel, căruciorul cu rotile se alege, în principal, în funcție de particularitățile și nevoile utilizatorului, însă în orice caz acesta trebuie să fie ergonomic, confortabil, rezistent și ușor de manevrat.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro