Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

De ce ai nevoie de un avocat pentru a infiinta o firma?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
792

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Traim vremurile in care parca nu merita sa ramai la statutul de angajat. Tot mai multi viseaza la ideea de a fi proprii lor sefi si de a deschide o afacere. Ori pentru a fi in legalitate trebuie sa infiinteze o firma si sa aiba toate actele in regula. Iar pentru asta un avocat va fi de ajutor. Iata cum si de ce.

Infiintarea unui SRL, reglementata prin legea nr. 31/1990


Daca te gandesti sa te ocupi singur de tot acest proces de infiintare firma, durata este una mai mare si in plus sunt legi si birocratie pe care nu le cunosti. Rolul unui avocat Cluj sau din ce oras de provenienta esti este unul de contestat. Iti va optimiza timpul in care vei realiza tot acest proces. Un avocat pe care il vei alege, din cei cu experienta in domeniu, te va ajuta cu majoritatea actelor.

Ce ai nevoie
Inainte de a merge la Registrul Comertului asigura-te ca ai toate actele necesare, dintre care:
✔Act de rezervare pentru denumirea firmei.
✔Act constitutiv.
✔Actul doveditor al sediului social.
✔Act ce atesta ca ai achitat taxele legale.
✔Cerere certificat constatator.
✔Decizia de asociat unic.

In ceea ce priveste numele ales poti completa pana la 3 optiuni, in cazul in care nu este cel dorit disponibil. E o sansa din trei totusi sa gasesti ce iti doresti. Vei stabili sediul social, iar acesta poate fi chiar la adresa la care locuiesti. In ceea ce priveste capitalul social, acesta trebuie sa aiba un prag minim, de 200 de lei. Vei face o depunere la bancain contul aferent firmei tale.

Un alt pas este sa te prezinti la notar unde vei face o declaratie pe propria raspundere, unde vei declara ca nu ai antecedente penale si actionezi conform legii in vigoare. Totodata, vei avea nevoie si de un specimen de semnatura. Toate actele necesare sunt depuse la Registrul Comertului. Acestea vor fi ulterior analizate si validate si ti se vor elibera actele legale ale firmei nou infiintata. Exista termen cel mult o luna de la infiintare pentru a te prezenta la ANAF si a declara firma in evidenta acestora.

Cauta avocatul potrivit


Un avocat te va ghida si iti va fi mai comod, mai usor si mai sigur sa faci ce trebuie ajutat de cineva cu experienta. Iar in lucru cu institutiile statului nu vei dori sa fii intors din drum de multe ori ci sa ai toate actele cum trebuie. Cauta recomandari pentru un avocat cu experienta!

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro