Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Curiozități despre injectoare. Care sunt simptomele unei pompe de injecție defecte?

Curiozități despre injectoare. Care sunt simptomele unei pompe de injecție defecte?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
826

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Injectorul este o supapă controlată electronic, care trimite combustibil sub forma unei pulbere foarte fine către camera de ardere. Acesta primește combustibil din rampa de înaltă presiune și are capacitatea de a se deschide și închide de mai multe ori pe secundă, acțiunile lui fiind controlate electronic de către unitatea de comandă a motorului.

Injectoarele sunt montate atât pe motoarele pe benzină, cât și pe cele care funcționează cu motorină. Numele acestora deja descrie obiectivul lor, anume să injecteze sau să pulverizeze cu precizie combustibil în motor. În funcție de tipul de alimentare a mașinii, aceste injectoare pot alimenta motorul în mai multe feluri, în camera de combustie sau în portul de admisie.

Majoritatea sistemelor de injecție sunt multipunct în prezent, adică au un injector pe fiecare cilindru, acestea fiind controlate individual. Injectoarele sunt amplasate în chiulasă, în așa fel încât capătul care pulverizează combustibilul să se situeze in interiorul cilindrului. Tipul acest de injecție se numește injecție directă. Injectoarele se pot strica cu timpul din mai multe motive, iar simptomele care pot fi observare de către șofer sunt detaliate în următoarele rânduri.

Performanțele slabe ale motorului


Un injector defect face ca motorul să dea rateuri. Injectorul defect nu va opri motorul, întrucât cel din urmă folosește un injector pe fiecare cilindru în parte. Dacă se întâmplă ca motorul “să piardă” un cilindru, șoferul va observa lipsa de putere, accelerație slabă, sunetul motorului se va schimba, iar motorul va tremura și va transmite vibrații caroseriei.

Se va aprinde martorul din bord


Martoul din bord se va aprinde în momentul în care injectorul nu va mai funcționa în parametri, deoarece senzorii vor avea rezultate care nu se vor potrivi cu cele după care mașina trebuie să ruleze. Dacă motorul dă rateuri, acesta poate distruge relativ repede catalizatorul.

Mașina pornește greu


Este nevoie ca injectorul să se deschidă și să se închidă de zeci de ori pe secundă, iar dacă acesta pierde abilitatea de a se închide, înseamnă că în cilindrul cu injectorul defect va fi tot timpul prezent combustibil. Motorul va funcționa defectuos din această cauză, iar în cazuri rare cilindrul se poate umple cu combustibil peste noapte, aspect care poate distruge motorul cand șoferul încearcă să îl pornească. De asemenea, injectorul își pierde capacitatea de a crea pulbere de combustibil și în locul său benzina/motorina curge anevoios, crescând totodată și consumul.

Miros neplăcut de combustibil


În anumite situații injectorul poate lăsa combustibil să iasă în exteriorul motorului. În acest caz, șoferul nu trebuie să pornească motorul, pentru că acel combustibil poate lua foc. Decizia cea mai bună este de a chema o platformă, care va tranporta mașina la un service specializat.

Ce riscuri există dacă nu se fac reparații la timp?


Amânarea reparațiilor la sistemul de injecție poate duce la:

  • poularea mediului și primirea unor amenzi foarte mari;
  • deteriorarea altor sisteme (componente mecanice);
  • costuri crescute privind reparațiile ulterioare;
  • oprirea motorului în timp ce mașina rulează cu consecințe periculoase în trafic.

Pentru reparații pe care se pot baza, șoferilor li se recomandă să ducă mașina la un profesionist. Specialiștii care se ocupă cu reparații pompe injecție schimbă piesele uzate cu piese de origine, calibrate pe standul de probă în funcție de modelul pompei de injecție.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro