Cluj

Cum stim care masaj ni se potriveste

Cum stim care masaj ni se potriveste

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1353

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cum stim care masaj ni se potriveste “ca o manusa” din cele 100 de masaje care se cunosc la ora actuala?

Cred ca ati observant ca exista o tendinta ca unele stiluri de masaj sa fie mai populare decat altele. Astazi sunt la mare cautare masajul anticelulitic, masajul reflexogen, masajul tantric si altele.Maine cine stie cine ii va lua locul, cine stie care vor fi preferintele si nevoile omului viitorului.
Si intrebarea care se pune acum este: cum pot alege masajul potrivit mie?

Raspunsul este simplu. Inainte de a te decide care masaj din lista de 100 de masaje actuale ti se potriveste tie cel mai bine, trebuie sa te intrebi pe tine insuti: vreau un masaj de relaxare sau vreau sa ma eliberez de un simptom deranjant sau poate vreau sa grabesc procesul de vindecare?

Cand sedinta de masaj e programata este bine de stiut inainte de masaj, urmatoarele:
- se recomanda un dus cald inainte de masaj, pentru deschiderea porilor, destindere musculara si pentru a intra in starea de spirit a masajului.
- fara parfum si after-shave; daca tie iti place mirosul de after-shave pentru maseuza sunt toate sansele sa ii displaca sau sa fie prea intens; parfumul poate avea efect iritant pentru mucoasa nazala.
- inainte de masaj nu se recomanda mese copioase; este binestiut ca masajul stimuleaza digestia; o masa usoara cu doua ore inainte asigura un masaj confortabil.
- recomandabil exercitiile fizice gen mersul la sala inainte de masaj; dupa sala, muschii beneficiaza de o ora binemeritata de relaxare.
- se bea multa apa dupa masaj pentru a ajuta eliminarea de toxine prin pori si pe cale urinara.
- a se bea cafea inainte de masaj, nu dupa; explicatia este ca muschii pot deveni tensionati la un aport de cafea dupa masaj; preferabil cafea decofeinizata sau cafea naturala din plante, de cicoare, orz sau nechezol.

Masajul este ceva personal iar masoterapeuta doreste ca sa iti ofere cea mai buna experienta posibila. Cel mai important este sa te asezi confortabil, sa te relaxezi si sa te bucuri de masaj.

Filtre

Tip: Afectiuni