Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Cum se obtin uleiurile esentiale pentru masaj

Cum se obtin uleiurile esentiale pentru masaj

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1363

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Uleiurile esentiale provin din plante. Uleiurile contin energia si forta vitala a plantei sursa.

Plantele sunt considerate “alchimisti” pentru ele au calitatea de a transforma lumina soarelui, prin fotosinteza se obtine o serie de substante printre care si uleiurile esentiale. In organismul plantei uleiul esential are diverse roluri: de crestere, de protectie contra daunatorilor macroscopici cat si microscopici, rol de atractie pentru insecte in vederea polenizarii.

Unele plante produc uleiuri in cantitati mai mici altele ne bucura cu cantitatea bogata de ulei fiind numite pe buna dreptate “plante aromatice”. Uleiurile esentiale se produc din zone diferite ale plantei. Astfel avem uleiuri esentiale din frunze, lemn si scoarta, flori si muguri de flori, din radacini si rizomi, din seminte si nuci, din fruct si coaja, din rasina, oleorasina.

Termenul de ulei esential este adeseori folosit gresit pentru a denumi o gama larga de produse aromatice. Este demn de retinut cateva aspecte vis a vis de uleiul esential ca acesta se dizolva in ulei sau alcool dar nu si in apa si se evapora atunci cand este expus la o sursa de aer.

Cele mai multe uleiuri sunt lichide, dar unele pot fi semisolide ca de pilda uleiul de cocos si cel de trandafir in functie de temperatura. Exista si uleiuri solide. Metoda de extragere face diferenta. Uleiurile esentiale sau uleiurile volatile cum mai sunt numite, se obtin prin procese de distilare si stoarcere.

Cea mai veche si mai simpla metoda de extractie a uleiului volatil este stoarcerea sau presarea la rece. Cred ca va este familiar termenul de “presat la rece” fiind des intalnit mai ales cand vine vorba de uleiul de masline.

Calitatea lui este net superioara atunci cand este presat la rece. In aromaterapie presarea la rece are succes doar la fructele din familia citricelor, pentru ca ele au cantitati mari de uleiuri la suprafata coajei. In functie de planta, fructul intreg sau coaja lui se zdrobeste, apoi uleiul este separat prin intermediul unei centrifuge. Acesta metoda simpla nu foloseste caldura sau substante chimice.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro