Cluj

Cum se instaleaza corect un aer conditionat - sfaturi utile

Cum se instaleaza corect un aer conditionat - sfaturi utile

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 5 zile
Vizualizari
1282

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Instalarea corecta a aerului conditionat este absolut necesara, mai ales atunci cand urmarim sa ne bucuram de o functionalitate optima a aparatului. Iata care sunt pasii obligatorii pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa beneficiezi de o instalare corecta:

1. Locul instalarii
Locul amplasarii aerului conditionat trebuie sa fie ales de comun acord intre instalator si proprietar. Pentru ca majoritatea proprietarilor isi doresc sa raceasca mai multe camere cu ajutorul unui singur aparat de aer conditionat, aleg sa il amplasez pe hol. Aceasta varianta este, de cele mai multe ori, una compromisa. Explicatia consta in faptul ca circulatia aerului de pe hol spre camera va fi una lenta, iar aparatul va produce aer rece un timp scurt, dupa care se va opri. Ciclul pornit-oprit afecteaza in timp aerului conditionat, mai ales daca acesta nu dispune de tehnologia inverter. In cele din urma, durata de viata a aerului conditionat se va diminua considerabil, iar consumul de curent va creste si el.

Astfel, recomandarea noastra este sa amplasati aerul conditionat in urmatoarele camere:

  • Acolo unde camera are fereastra spre sud sau vest deoarece aceasta va fi cea mai calduroasa pe timp de vara;
  • In camera in care petreceti cel mai mult timp;
  • Acolo unde nu deranjeaza persoanele sensibile (copii, persoane varstnice).

Varianta ideala este amplasarea unui aer conditionat in fiecare camera. Este important de mentionat ca aparatul raceste rapid aerul din incapere, insa peretii au nevoie de mai mult timp pentru a se raci si ei. Tocmai de aceea este ideal sa lasam aerul conditionat sa functioneze cat mai mult timp, atunci cand nu suntem in incapere. In felul acesta, ne vom bucura de confortul optim si vom economisi energie. Daca dispuneti de un aparat de aer conditionat inteligent care poate fi controlat de la distanta, prin intermediul aplicatiei, atunci il puteti pune in functiune cu o jumatate de ora inainte de a ajunge acasa.

2. Gaura pentru raseul frigorific – Cum se realizeaza
  • Gaura prin perete poate fi relizata usor, cu o carota diamantata. Atentie! Trebuie sa evitati gaurirea structurii de rezistenta a cladirii;
  • Gaura trebuie realizata langa rama ferestrei.

Pozitia gaurii fata de unitatea interioara trebuie sa fie putin mai jos pentru a permite condensului sa se scurga prin tubul de drenaj.

3. Montajul unitatii exterioare
Unitatea exterioara trebuie montata intotdeauna in exteriorul cladirii. In cazul in care peretele nu este izolat, luati in calcul o pereche de console mai lungi cu aproximativ 10 cm. Daca, in schimb, peretele este termoizolat, atunci se pot folosi dibluri normale. Este ideal ca intreg traseul frigorific sa fie protejat cu ajutorul unui tub gofrat din PVC, pentru a evita riscul deteriorarii izolatiei.

Nu uitati ca echipa de profesionisti care se asigura montajul aerului conditionat trebuie sa fie echipati corespunzator in momentul in care fixeaza unitatea exterioara. Asadar, daca se vor respecta cateva reguli esentiale privind montarea aerului conditionat, cu siguranta va puteti bucura un timp indelungat de utilitatea acestuia si de un confort optim!

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii