Cluj

Cum se alege un generator de ozon?

Cum se alege un generator de ozon?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
456

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Generatoarele de ozon sunt considerate a fi cea mai eficienta metoda de curatare a poluarii si de eliminare a mirosurilor din interior. Aceste generatoare de ozon pot fi utilizate in case de locuit sau apartamente, dar pot fi folosite si in scopuri industriale sau in domeniul medical. Exista mai multe criterii de luat in considerare in momentul in care vine vorba despre alegerea generatorului de ozon, iar acest articol va va aduce la cunostinta informatii despre factorii care conteaza cel mai mult atunci cand este nevoie de un astfel de dispozitiv.

Puterea generatorului

Puterea generatorului este un element cheie in ceea ce priveste alegerea unui astfel de dispozitiv, si arata cantitatea de ozon pe care generatorul o poate produce. Puterea generatoarelor de ozon este masurata in parti de ozon la 1 milion de parti de gaz (ppm); in miligrame pe litru (mg/l), sau in grame pe ora (g/h). Cu cat un generator de ozon are puterea mai mare, cu atat tratamentele cu ozon vor fi mai eficiente, iar timpul de expunere va fi mai mic.

Puterea de acoperire

Inainte de a stii spre ce generator de ozon trebuie sa va indreptati atentia, este foarte important sa stiti daca aveti de gand sa utilizati generatorul doar pentru tratarea aerului dintr-o incapere, sau si pentru solutii apoase. De asemenea, este important sa luati in considerare volumul maxim al spatiului care urmeaza sa fie tratat, pentru ca volumele si concentratiile vor fi diferite de la un generator la altul.

Portabilitate

Cele mai la indemana pentru uzul casnic sunt generatoarle de ozon portabile, care pot fi mutate dintr-o incapere a locuintei in alta fara probleme. Acestea nu au nevoie de foarte mult spatiu de stocare si sunt si simplu si usor de utilizat. Daca va place sa calatoriti frecvent, va puteti indrepta atentia spre un generator de ozon portabil, care poate fi transportat cu usurinta in orice calatorie pentru dezinfectare si pentru a avea la indemana apa ozonata.

Calitatea materialelor

Despre ozon se stie faptul ca este un oxidant foarte puternic, care corodeaza anumite materiale, iar din acest motiv este foarte important ca generatorul sa fie fabricat din materiale de calitate cum ar fi inoxul de exemplu sau cuartul, ceramica sau siliconul alimentar.

Fara consumabile

Un alt avantaj indubitabil al generatoarelor de ozon este faptul ca acestea functioneaza fara consumabile. Odata facuta achizitia generatorului de ozon nu trebuie sa va mai bateti capul cu asigurarea consumabilelor pentru o utilizare frecventa pentru ca aceste costuri pur si simplu nu exista. Generatoarele de ozon proiectate si produse in Romania de catre firma romaneasca OzonFix, cu experienta de peste 30 de ani in domeniu, utilizeaza tehnologia OTC Tube. Aceasta tehnologie permite generarea ozonului intr-un mediu controlat si in dozajul necesar pentru obtinerea celui mai optim efect.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul in care decideti sa achizitionati un generator de ozon, care dupa cum ati putut vedea la inceputul acestui articol, poate fi folosit in diferite industrii, dar si in uz casnic.