Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cum să ai grijă de aparatul tău dentar?

Cum să ai grijă de aparatul tău dentar?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
487

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sfaturi utile privind igiena aparatului dentar


Ortodonția a fost considerată, până de curând, un serviciu destinat copiilor și adolescenților. Acum, din ce în ce mai mulți adulți apelează la medicul ortodont pentru că îți doresc să își corecteze anumite imperfecțiuni dentare. Îndreptarea dinților cu ajutorului unui aparat dentar este cea mai eficientă metodă pentru a avea un zâmbet perfect și de invidiat. Pentru a avea o dantură sănătoasă, purtătorii de aparat dentar, pe lângă vizitele periodice la medicul ortodont, trebuie să aibă și o igienă orală corespunzătoare. Descoperă mai jos ce anume să faci pentru a avea grijă de zâmbetul și de aparatul tău dentar.

Igiena zilnică a aparatului dentar


Primul lucru la care ne gândim atunci când auzim igienă orală este periajul zilnic. În cazul în care ești purtător de aparat dentar, cu siguranță știi că periajul poate să fie de multe ori o provocare. Sfatul nostru pentru tine este să optezi pentru o pastă de dinți cu fluor. Acest tip de pastă de dinți te va ajuta la curățarea eficientă a aparatului dentar și la eliminarea plăcii bacteriene.

Acordă o mare atenție instrumentelor pe care le folosești în timpul curățării dinților, pentru a nu deteriora aparatul. Folosește o periuță de dinți cu peri moi și nu apăsa prea tare. Totodată, te sfătuim să folosești și o periuță interdentară, care să îți permită să cureți și locurile mai greu accesibile dintre dinți. Nu uita să acorzi o atenție sporită și firelor care conectează bracketurile aparatului dentar.

La finalul periajului, clătește-ți gura cu apă de gură sau cu un duș bucal. Acest pas elimină ultimele resturi alimentare rămase între dinți și aparat. În cazul în care observi părți ale aparatului tău care s-au desfăcut, programează-te cât mai repede la acea clinica stomatologica unde ți-a fost pus dispozitivul de îndreptare.

Ce alimente să consumi sau să eviți


Există o serie de alimente recomandate sau contraindicate purtătorilor de aparat dentar. De regulă acestea sunt comunicate direct de către specialiștii unui cabinet stomatologic, iar noi vom sublinia recomandările acestora. Printre alimentele contraindicate sunt, bineînțeles, legumele și fructele tari deoarece acestea pot deteriora aparatul. Băuturile acidulate, roșiile, citricele sau mâncărurile picante nu fac bine dinților din cauza acidității ridicate. Pe de altă parte, ceaiul negru, laptele și verdețurile au efecte benefice asupra sănătății dinților și nu numai. Așadar dacă urmezi un tratament ortodontic, vrei să introduci aceste alimente în alimentația ta.

Nu în ultimul rând, pentru a avea o grijă completă de aparatul tău, nu uita să vizitezi un cabinet stomatologic periodic pentru periaje profesionale.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/