Cluj

Cum poți câștiga premii în bani la jocuri ale minții

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
619

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Strategie și noroc - jocuri ale minții pe bani (Blackjack, Solitaire, Table)


Jocurile online reprezintă una dintre cele mai populare și interactive metode de petrecere a timpului liber. Acest segment s-a dezvoltat fără precedent în ultimii ani, jocurile moderne oferind un grad de realism nemaiîntâlnit, fie că vorbim de first person shooters ca Alan Wake sau Call of Duty sau de jocuri de strategie care încurajează competiția virtuală și, de ce nu, obținerea de câștiguri materiale.

Acestea din urmă se pot numi și jocuri ale minții pentru că implică în cea mai mare parte folosirea gândirii, elaborarea de strategii, cunoștințe avansate despre principiile jocului, dar și o oarecare doză de noroc. Jocurile minții ca șah sau table, de pildă, au și beneficii mult mai profunde în afara distracției sau a petrecerii timpului liber – îmbunătățesc memoria, creativitatea și cogniția, mai ales dacă sunt practicate cu regularitate.

Iată trei dintre cele mai interesante jocuri ale minții pe care să le încerci și tu:

#1 Blackjack

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți în întreaga lume, prezent atât la petreceri din Vegas, cât și online sau în varianta cu dealer live, blackjack-ul nu trebuie să lipsească din lista ta de jocuri profitabile pe care le poți încerca de oriunde pe bani reali. Regulile jocului sunt simple – participanții la blackjack joacă împotriva casei, băncii sau dealer-ului și trebuie să obțină combinații de cărți cu valoarea 21 sau mai puțin. Fiecare jucător primește două cărți la începutul unei runde de joc – dacă cele două cărți au o valoare cumulată mai mare de 21, ai dat „bust”, adică ai pierdut.

La blackjack, valorile cărților de joc se calculează astfel – cărțile de la 2-9 au valoarea înscrisă pe ele, 10, regele, dama și valetul au valoarea 10 iar As-ul poate avea atât valoarea 1 cât și 11. Deși în mare parte blackjack-ul este bazat pe noroc, este implicată și o componentă de skill – poți să-ți îmbunătățești abilitățile dacă înveți să numeri cărțile (card counting) sau să scazi avantajul casei prin diverse strategii de joc.

#2 Solitaire

Denumit și Klondike sau Patience în Europa, Solitaire este jocul copilăriei pentru majoritatea dintre noi, cel pe care ni-l amintim cu mult drag și nostalgie pentru că ne umplea zilele de distracție înaintea apariției internetului. Ei bine, dacă ți-a plăcut solitaire când erai mic, vei fi încântat să afli că, în 2021, este unul dintre cele mai profitabile jocuri pe care le poți încerca.

Cash Solitaire și Solitaire Cube sunt doar două aplicații de mobil disponibile pentru Android și iOS șicare îți permit să joci solitaire pe bani reali, de pe orice dispozitiv mobil (tabletă sau smartphone), atât pe cont propriu, cât și împotriva altei persoane, dacă ești gata să-ți pui la încercare spiritul competitiv.

Solitaire Cube, de pildă, este dezvoltat de Tether Studios și de celebra platformă de eSports, Skills, astfel că, dacă descarci aplicația, te poți conecta în timp real cu un alt jucător de oriunde din lume. Acesta va avea garantat un nivel de pregătire similar pentru că matching-ul se face automat de către software, deci fiecare meci va fi echilibrat și corect.

#3 Table

Tuturor ne place să jucăm o rundă de table în fața blocului cu un prieten sau un membru al familiei, fie pentru a alunga plictiseala, fie pentru a lucra la strategia de joc. Anul 2021, însă, a revoluționat clasicul joc de table, astfel că poți juca online, pe bani reali, din doar două click-uri. Pe plan internațional, vei găsi acest joc sub denumirea de backgamonn – nimic nu se schimbă fundamental, în afara faptului că suprafața de lemn a tablei de joc va fi înlocuită de o reprezentare virtuală a sa.

Cazinouri mari ca 22Bet, dar și site-uri de profil ca backgammonroyale.com îți permit să joci table online în timp real cu un prieten sau un străin și să câștigi premii în bani gheață, atât de pe desktop, cât și de pe mobil. Mai mult, unele cazinouri organizează chiar și turnee de table cu premii substanțiale la care participă jucători din întreaga lume.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.