Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum funcționează o cameră de termoviziune?

Cum funcționează o cameră de termoviziune?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1442

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Termografia clădirilor sau termoviziunea în construcții presupune măsurarea unei anumite temperaturi prin înregistrarea radiațiilor infraroșii și vizualizarea distribuției temperaturii pe suprafața ecranului. Alături de certificatul energetic, termografia îți oferă o imagine clară asupra eficienței energetice a clădirii tale.
Mai mult decât atât, termografia poate preîntâmpina anumite probleme cu instalația electrică sau cu tabloul electric, probleme ce îți pot aduce costuri mari pe viitor. Domeniile în care poate fi folosită termoviziunea sunt extrem de variate, de la domeniul energetic sau electromecanic, până la cel industrial, militar sau al construcțiilor.

Adevărul este că termoviziunea construcțiilor este în momentul de față într-o continuă dezvoltare, datorită avantajului de a examina suprafețe de dimensiuni mari și foarte mari într-un timp scurt și într-un mod mult mai eficient decât alte metode de examinare. De altfel, camerele de termoviziune se numără printre cele mai populare instrumente atât în inspecția termică a clădirilor, cât și în mentenanța predictivă.

Aceste camere de termoviziune clădiri sunt hipersensibile la căldură, înregistrează diferența de temperatură la sol și afișează instant o hartă a mișcării căldurii dintr-un anumit spațiu. Rolul principal al camerelor de termoviziune este de a depista radiația în infraroșu emisă de un obiect sau un corp. Toate radiațiile depistate sunt ulterior afișate pe display-ul camerei sub forma unei imagini ce poartă numele de termogramă.

Toate camerele de termoviziune au în componența lor câteva elemente cheie care contribuie într-o măsură mai mică sau mai mare la obținerea unei termograme cât mai precise. O cameră de termoviziune are cel puțin o lentilă care preia radiațiile și le întreaptă către detector. Detectorul este unul dintre cele mai importante elemente ale camerei de termografie clădiri pentru că acesta procesează radiația termică a unui obiect sau a unui corp și o transformă ulterior în termogramă. Bineînțeles, camera de termoviziune nu ar fi completă fără un ecran pe care să fie afișate imaginile termice, fără butoane de control prin care se pot ajusta funcțiile acesteia, paletele de culori sau temperatura reflectată.

Un lucru important de precizat este faptul că există două tipuri de camere de termoviziune. Camerele de termoviziune pentru inspecția termică a clădirilor sunt folosite de obicei pentru localizarea rapidă și simplă a problemelor de structură ale clădirilor. Spre exemplu, dacă vrei să îți cumperi un apartament, după ce studiezi cu mare atenție certificatul energetic pentru a vedea în ce clasă de eficiență energetică se încadrează, ar fi bine să optezi și pentru un serviciu de termografie clădiri. Dacă în certificatul energetic, imobilul a fost încadrat într-o clasă inferioară de performanță energetică, cu ajutorul termografiei clădirii poți vedea exact care sunt problemele și ce soluții ai. Desigur, acest lucru poate fi realizat și în cadrul unui audit energetic.

Revenind la camerele de termoviziune, în cea de-a doua categorie intră cele pentru mentenanță predictivă. Mai exact, camerele de termoviziune te pot ajuta să depistezi din timp probleme importante ale instalațiilor electrice sau ale tabloului electric și să eviți astfel cheltuieli viitoare cu lucrările de reparații.

Serviciile de termoviziune clădiri sunt extrem de utile și de eficiente, așa că, nu ezita să apelezi la ele atunci când vrei să verifici starea clădirii tale!

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro