Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cum folosesc clujenii internetul pentru a lua decizii de cumparare

Cum folosesc clujenii internetul pentru a lua decizii de cumparare

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1022

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Clujenii au online-ul in ADN, indiferent de modul in care aleg se se bucure de acest concept, care a revolutionat (fara niciun de exagerare) modul in care arata lumea in 2019, iar cumparaturile online contribuie din plin la consolidarea ideii ca “netul este o parte activa a economiei din zilele noastre”.

Un studiu despre modul in care arata anul trecut piata romaneasca a cumparaturilor online, arata ca suntem familiarizati cu notiuni precum: procesarea unei comenzi online, livrarea acesteia, politica de retur a unui magazin online, consultanta de care clientii se pot bucura, atunci cand intra pe un e-shop.

Shoperii online din mediul urban - 53% din totalul cumparaturilor

Studiile arata negru pe alb ca atat clujenii, cat si alti locuitori ai marilor orase din Romania, genereaza o pondere insemnata din totalul comenzilor online, comenzi analizate pe un interval de timp de 12 luni.

Increderea pe care o avem in piata locala de e-commerce are la baza o serie de argumente, extrem de logice pentru fiecare clujean care cumpara online in 2019:

 • Oferta generoasa de produse, comparativ cu cea din magazinele din oras;
 • Viteza cu care cele mai multe magazine livreaza, chiar si in aceeasi zi de la plasarea comenzii pe site;
 • Libertatea de a alege modalitatea de plata (online, ramburs etc);
 • Simplitatea cu care se pot compara 2 produse / servicii din aceeasi categorie.

Catre ce domenii si-au indreptat shopperii atentia in 2018?

Principalele domenii de interes pentru cei care aleg sa faca shopping online au fost:

 • IT&C: laptopuri, PC-uri, accesorii pentru gaming, tablete, telefoane mobile;
 • Produse din categoria Fashion & Beauty: imbracaminte, incaltaminte, cosmetice etc
 • Servicii de Travel: bilete de avion si alte pachete turistice sezoniere;
 • Produse pentru casa si alte decoratiuni pentru amenajare;
 • Produse din categoria Auto&Moto + polite de asigurare RCA;
 • Produse pentru copii: jucarii, rechizite, carucioare, fashion etc.

Clujenii au contribuit la consolidarea unor trenduri in e-commerce

 • Pentru prima data, cumparaturile online de pe mobile (51%) le-au depasit pe cele de pe desktop (49%);
 • Inca o premiera pe care nu putem sa o ignoram: cumparaturile generate in provincie (58%) le-au depasit pe cele realizate in Bucuresti (42%);
 • Barbatii sunt mai cheltuitori decat femeile, cifrele aratand faptul ca domnii au generat o pondere de 62% din totalul platilor online ale anului trecut, in timp ce doamnele nu mai mult de 38%.

Clujenii - printre cei mai educati shopperi online din tara

Nu doar ca suntem printre cei mai cheltuitori shopperi online din Romania, dar aratam si un adevarat apetit (ce creste de la an la an) in privinta documentarii, inainte de achizitia unui produs sau serviciu. Obisnuinta de a pune intrebari, urmata de o posibila decizie de cumparare, este atent analizata si de magazinele online, care s-au adaptat acestui trend:

“Persoanele care intra pe site se bucura de un nivel ridicat al așteptărilor, cunoscand foarte brandurile pe care noi le punem la dispoziție: Ideal Standard, Hansgrohe, Steinberg, Duravit, Missoni Home, Tommy Hilfiger Home, Maison Berger, Villeroy & Boch, Zwissel. Conteaza extrem de mult expertiza pe care o punem in slujba lor, astfel ca toti clientii nostri sa ia cele mai bune decizii pentru amenajarea propriului camin.

Apetitul pentru cunoasterea brandurilor pe care vor sa le achizitioneze, testarea produselor in showroom, comunicarea cu reprezentantii magazinului online - toate acestea contribuie la chimia perfecta dintre online si offline, urmata de finalizarea unei comenzi pe site.” a declarat reprezentantul SensoDays - furnizor de produse sanitare, produse pentru bucătărie și servirea mesei, dormitor, living și decorațiuni din segmentul Luxury Premium.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro