Cluj

Cum a revenit Rapid din Liga 3 in Liga 1

Cum a revenit Rapid din Liga 3 in Liga 1

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
522

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Probabil Rapid reprezintă numele uneia dintre cele mai iubite, apreciate şi respectate echipe de la noi din ţară. Tradiţia, palmaresul şi istoria ce datează de zeci de ani au făcut din Rapid o echipă mare, iar galeria minunată, ce şi-au încurajat favoriţii chiar şi pe namoalele din Liga a 3-a sau pe micuţele stadioane din Liga a 3-a reprezintă probabil cel mai mare atuu al acestei echipe.

Orice microbist este conştient de faptul că o echipă fără suporteri, practic, este degeaba.. Şi avem, din nefericire, nenumărate exemple în prima ligă. Echipe precum Hermannstadt, Clinceni sau Voluntari. Dar, din fericire, acest an a adus înapoi 3 echipe de tradiţie, 3 echipe ce au făcut cinste României în competiţiile europene. Vorbim aici de FC Universitatea Craiova 1948, de Farul Constanţa, şi nu în ultimul rând de Rapid Bucureşti.

Cum s-a întors Rapidul?


La revenirea Rapidului pe prima scenă fotbalistică a ţării a pus umărul şi probabil cea mai cunoscută casă de pariuri de la noi din ţară, respectiv Superbet. Mai exact, Superbet este sponsor principal al giuleştenilor încă din 2017, de când echipa avea să o ia de jos, din Liga a 4-a. În trecut, Superbet a mai avut calitatea de sponsor oficial la giuleşteni, mai exact în anul 2010, deci, putem spune că de peste 10 ani, Rapidul şi Superbet au o strânsă relaţie, scopul fiind unul comun, şi anume revenirea Rapidului acolo unde îi e locul, în prima ligă.

3 ligi în 4 ani


Aşa cum am spus, restartul Rapidului a fost în 2017, atunci când echipa s-a înscris în Liga a 4-a. Tot atunci s-a semnat si parteneriatul oficial între echipa de sub podul Grant ţi Superbet, la primul meci din Divizia D, giuleştenii intrând cu sponsorul Superbet pe tricoul oficial de joc, iar victoriiel curgeau una după alta.

Tot în 2017 a fost consemnată şi o victorie a Rapidului în marele derby cu Steaua, echipă ce revenise tot de jos, din Liga a 4-a, după neînţelegerile cu patronul actualei FCSB, Gheorghe Becali, iar Rapidul a promovat la pas din Liga a 4-a în Liga a 3-a. Lucrurile au stat la fel şi la promovarea din Liga a 3-a în Liga a 2-a, când Rapidul a promovat fără probleme.

Însă, cum nicio poveste nu îşi are farmecul ei fără puţină dramă, Rapidul a staţionat ceva mai mult în gara numită “Liga a 2-a”, însă sezonul precedent aceştia au reuşit să promoveze direct, de pe poziţia secundă, fiind surclasaţi de “leii din Bănie”. Aşadar, sezonul 2020-2021 a consemnat revenirea a două echipe extrem de iubite, a două echipe cu tradiţie, istorie, palmares şi galerii fanatice: Rapid Bucureşti şi FC Universitatea Craiova.

Revenirea în Liga 1, un vis devenit realitate!


Iar, în luna iulie a acestui an, Rapidul avea să îşi desfăşoare primul meci din Liga 1, primul meci după o lungă absenţă, primul meci ce a consemnat şi prima victorie a giuleştenilor. Străzile freamătă, iar ora meciului se apropie. Săpunaru, Hlistei, Sefer, Miţă Iosif şi compania, îşi aşteaptă fanii şi promit un meci mare. Chiar şi cu restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, în tribunele Stadionului Naţional au fost mii de oameni, ce au cântat din primul până în ultimul minut. Şi iată cum Rapid Bucureşti, cu Superbet pe piept, principalul sponsor, revine în prima divizie, pentru a se duela cu rivalii de moarte din Ştefan cel Mare, cu rivalii din Bănie, din Trivale, şi aşa mai departe.

“Ăsta e Rapidul din Giuleşti, iubeşte-l şi ai să înnebuneşti!” Bine ai revenit, Rapid Bucureşti! Bine aţi revenit, echipe de tradiţie!