Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Culorile diamantelor

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1981

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Așa cum probabil se știe diamantul este o piatră prețioasă foarte rară cu duritatea 10 pe scara lui Mohs. Diamantele în general sunt de culoare albă. Diamantele colorate sunt mult mai rare decât diamantele albe.

Diamantele prezintă 11 culori de bază, plus culoarea albă. Cele 11 culori sunt: Galben, maro, roșu, portocaliu, verde, mov, roz, negru, gri, albastru, violet la care se adaugă culoarea albă. Deseori se întâlnesc diamante compuse din două culori de exemplu roz cu ton de maro sau maro cu ton de galben cu diferite intensități de culoare și ton.

Diamantele colorate pot avea culoare naturală sau culoare artificială. Culoarea artificială sau modificată se face prin diferite procedee tehnice în condiții de laborator. Diamantele care au culoarea modificată trebuie specificate în raportul gemologic.

Ca particularitate diamantul alb este singurul diamant al cărei lipsă de culoare îi sporește valoarea. Diamantul maro, urmat de cel galben este cel mai accesibil ca preț. Acest lucru nu înseamnă că nu sunt valoroase ci pur și simplu nu sunt așa căutate ca diamantele albe.

Diamantele ajung să fie colorate datorită elementelor exterioare ca azot, bor, fier, sulf, în timpul cristalizării lor.
Diamantele se clasifică după culoare de la D - Z, diamantele cu intensitate și dispersie de culoare mai intensă decât culoarea Z sunt denumite diamante fancy, diamante care prezintă o culoare specială.

Diamantele care prezintă culori speciale (fancy) sunt denumite și diamante de investiție, sporindu-le valoarea datorită unicității lor.

Gradele de saturație la diamantele colorate sunt:
Intens deschis (fancy light), intens (fancy), intens puternic (fancy intense), intens strălucitor (fancy vivid), intens închis (fancy deep), intens întunecat (fancy dark).

Prețul diamantelor colorate:
Diamantele colorate pot costa dublu,triplu sau de zeci de ori mai mult decât un diamant alb, maro sau galben. Prețul se stabilește în funcție de intensitatea, raritatea, dispersia, mărimea, gradul de șlefuire, simetria și frumusețea diamantului.

Aceste clasificări și evaluări se fac de către gemologi profesioniști în condiții de laborator.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro