Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Clujul este noul hub pentru multinaționale

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 ani si 1 saptamana
Vizualizari
743

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Clujul a devenit un adevărat hub pentru multinaționale, ceea ce înseamnă că este foarte simplu să îți găsești un loc de muncă. Însă, Cluj Napoca nu oferă doar locuri de muncă, ci și un stil de viață mai relaxat și bogat din punct de vedere cultural. Prin urmare, dacă vrei să te muți într-un oraș mare, dar mai așezat, poți oricând să înlocuiești Bucureștiul cu Clujul.

Cluj-Napoca oferă foarte multe avantaje unui tânăr. De la infrastructura în continuă dezvoltare, la o viață culturală la fel de bogată ca a Bucureștiului, la locuri de muncă în Cluj vei găsi tot ce îți dorești. De altfel, acesta este orașul din țară care încetul cu încetul ia locul în topul bunăstării Bucureștiului. Iar acest oraș nu oferă doar locuri de muncă în domeniul IT, ci în toate categoriile, oferind o piață a muncii înfloritoare. Însă, înainte de a lua o decizie radicală, iată care sunt avantajele vieții în Cluj Napoca.

Calitatea vieții

Conform unui studiu realizat de NUMBEO, Clujul are cel mai ridicat indice al calității vieții, în ceea ce privește raportul calitate-cost. Cluj Napoca surclasează orașele mari românești, chiar și Bucureștiul. Studiul a luat în considerare factori precum răspunsul instituțiilor locale, siguranța cetățenilor, serviciile medicale oferite, poluarea și transportul. Astfel, te poți aștepta ca în Cluj calitatea vieții tale să se îmbunătățească, tocmai datorită factorilor ce țin de administrația locală, care deocamdată este performantă.

Pol economic regional

În Cluj Napoca investițiile au crescut în ultimul deceniu, ceea ce se vede și în ponderea din ce în ce mai mare la PIB-ul României din partea capitalei Ardealului. Dacă serviciile erau puse la punct, Clujul fiind oraș turistic, odată cu investiția locală a multinaționalelor de IT, economia a înflorit. Evident, au urmat și alte industrii care și-au pus bazele în acest oraș. Astfel, acum este foarte ușor să îți găsești un loc de muncă în Cluj Napoca indiferent de domeniul în care activezi. De asemenea, poți să îți deschizi foarte ușor propria afacere în Cluj, având în vedere că administrația locală răspunde rapid și este majoritar informatizată.

Viața culturală

Clujul este gazda celor mai importate festivaluri din România: Untold, Electric Castle și Jazz in the Park pentru muzică și TIFF pentru film. Săli de concerte, cluburi și baruri bâzâie cu tineret în fiecare seară. Oferta culturală este variată și mare, ceea ce înseamnă că vei avea oricând unde să ieși din casă, la fel ca în București. Orașul este efervescent și multicultural. Astfel că poți întâlni oameni noi și interesanți oricând, dacă asta îți dorești.

Punct turistic

Clujul este un important punct turistic, nu numai pentru România cât şi pentru Europa. Îmbinarea dintre populația maghiară și cea română se traduce printr-o arhitectură eclectică care îmbină neo-clasicismul cu modernismul și un mod de viață așezat și calm, specific zonei. Însă, pe lângă obiectivele ce pot fi vizitate, vei întâlni turiști noi în orice perioadă a anului, care trebuie să recunoști, aduc savoare unui oraș.

Transportul

După cum spuneam, infrastructura rutieră este mai bine mulată pe nevoile localnicilor decât în București. Chiar dacă și Clujul este un oraș aglomerat, poți parcurge mai repede aceeași distanță în capitala Ardealului decât în cea a țării cu mașina proprie. Transportul în comun este și el mai bine pus la punct. Biletele și abonamentele se pot plăti online. Mijloacele de transport în comun sunt în majoritate electrice. Iar traseul lor este indicat de aplicații și în stații, pe afișajul electronic. Prin urmare, vei ști întotdeauna în cât timp îți vine autobuzul. De asemenea, în câțiva ani Clujul va face față fluxului mare de locatari, cu ajutorul metroului. În ceea ce privește călătoriile în afara țării, trebuie să știi că Aeroportul Internațional din Cluj este unul dintre cele mai mari din România.

Cluj Napoca este un oraș foarte ofertant pentru locuitorii săi. Acesta este în plină dezvoltare, iar aceasta are la bază dorințele plătitorilor de taxe. Astfel că îți sunt puse la dispoziție o serie de instrumente care îți îmbunătățesc calitatea vieții. În plus, poți găsi joburi în Cluj, indiferent de domeniul în care profesezi, orașul fiind un hub economic al țării noastre. Iar dacă asta nu este destul, atunci stilul de viață al ardelenilor, mai calm, mai așezat, te poate atrage. În definitiv Clujul oferă o cultură nouă celor care se mută acolo, în special din partea de sud a țării.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro