Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Cluj-Napoca: orașul din Inima Transilvaniei

Cluj-Napoca: orașul din Inima Transilvaniei

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Descoperă ce nu trebuie să ratezi aici!

Cluj-Napoca un oraș istoric din România, amplasat printre dealuri pitorești din nord-vestul Transilvaniei. Originile sale datează din cele mai vechi timpuri. Astăzi, orașul este unul dintre cel mai bine dezvoltate din țară și merită să te oprești pentru măcar câteva zile aici pentru a vizita atracțiile din județul Cluj. În plus, merită subliniat faptul că acest loc te va surprinde pozitiv din toate punctele de vedere.

Cluj-Napoca - ce vei găsi mai exact aici?


Cluj-Napoca este un adevărat centru multicultural ce dispune de o energie debordantă. Seară de seară, orașul găzduiește o mare diversitate de evenimente, de la piese de teatru, operă, expoziții și până la proiecții cinematografice, la care sunt așteptați cu brațele deschise atât clujenii, cât și turiștii. Dacă ai ajuns în orașul nostru, ar fi o idee grozavă să te bucuri de tot ceea ce are orașul de oferit în materie de obiective turistice Cluj. Poți începe cu o plimbare pe artera principală a orașului, pentru a admira frumusețile sale arhitecturale. Bineînțeles, nu trebuie să ratezi nici numeroasele parcuri din oraș, unele dintre ele fiind vechi de aproape 200 de ani sau Parcul Cetățuia, locul unde vei descoperi o panoramă a Clujului care te va lăsa fără cuvinte.

Ce oferă Cluj Napoca din punct de vedere turistic?


Până în prezent, în oraș s-au păstrat multe clădiri extrem de valoroase și istorice. Cea mai valoroasă dintre ele este monumentala Biserică Romano-Catolică Sfântul Mihail. Construcția templului a început în secolul al XIV-lea și a continuat în următoarele două secole. A fost prima biserică de sală construită în Transilvania și a doua ca mărime din țară. În secolul al XIX-lea, în fața templului a fost ridicat un magnific monument al regelui Matei Corvin.

Când vizitezi orașul, merită să mergi și la Grădină Botanică care impresionează prin exponatele sale, fondată în anul 1920 de profesorul Alexandru Boza sau să faci un tur al diferitelor muzee Cluj, pentru a descoperi și mai multe despre acest oraș cu adevărat unic al țării.

Alte monumente importante ale orașului Cluj-Napoca pe care nu trebuie să le ratezi sunt: Palatul Banffy, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Palatul Primăriei, Sinagoga Neologă construită în 1886-1887, clădirea neobaroc a fostului Hotel Continental și monumentul lui Avram Iancu.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro