Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cele mai frecvente afecțiuni gingivale și cum le puteți preveni

Cele mai frecvente afecțiuni gingivale și cum le puteți preveni

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 luni si 3 zile
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
153

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Afecțiunile gingivale sunt printre cele mai comune probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii. Gingiile inflamate, sângerânde și dureroase pot afecta nu doar sănătatea orală, ci și starea generală de bine a unei persoane. Din fericire, multe dintre aceste afecțiuni pot fi prevenite cu o igienă orală adecvată și o atenție deosebită acordată gingiilor.

Cele mai frecvente afecțiuni gingivale


Cele mai frecvente afecțiuni gingivale includ gingivita și boala parodontală. Înainte de a vă interesa cat costa un implant dentar, ar fi bine să tratați aceste două boli. Gingivita este o afecțiune gingivală comună, caracterizată de inflamația gingiilor. Cauza principală a gingivitei este placa bacteriană, un strat subțire și lipicios format din bacterii, resturi alimentare și mucus, care se acumulează pe suprafața dinților și de-a lungul liniei gingivale. În absența unei igiene orale adecvate, placa bacteriană se poate transforma în tartru, o substanță dură și acumulată, care irită gingiile și le determină să devină inflamate, roșii și sensibile.

Boala parodontală este o afecțiune mai avansată și mai severă decât gingivita. În această etapă, inflamația gingiilor se extinde către țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv osul și ligamentele care îi fixează în maxilar sau mandibulă. Boala parodontală poate duce la formarea unor buzunare profunde între gingii și dinți, ceea ce permite acumularea și creșterea bacteriilor. În timp, aceasta poate determina distrugerea țesuturilor și a osului de suport, ceea ce poate duce la mobilitatea și chiar la pierderea dinților.

Cum să previi afecțiunile gingivale?


Prevenirea și tratarea afecțiunilor gingivale sunt aspecte esențiale ale sănătății orale și pot fi realizate într-o clinica stomatologica Cluj de încredere. În condiții casnice, puteți adopta o rutină de igienă orală riguroasă, care include periajul regulat al dinților de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți cu peri moi și pastă de dinți cu fluor. Asigurați-vă că periați atât suprafața dinților, cât și linia gingivală, cu mișcări ușoare și circulare. Utilizați o soluție de apă de gură antibacteriană pentru a reduce bacteriile din gură și a preveni inflamația gingiilor.

O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți poate întări sistemul imunitar și poate contribui la sănătatea gingiilor. Consumați alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și evitați alimentele și băuturile bogate în zahăr, care pot favoriza dezvoltarea bacteriilor și a afecțiunilor gingivale. Totodată, fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta sănătatea gingiilor și pot crește riscul de dezvoltare a afecțiunilor gingivale. Renunțați la fumat și limitați consumul de alcool pentru a proteja sănătatea gingiilor și a întregii cavități bucale.

Este important să înțelegem că sănătatea gingiilor este esențială pentru menținerea sănătății dentare în ansamblu. Gingiile sănătoase sunt strălucitoare, rozalii și ferm atașate de dinți. În contrast, gingiile afectate de afecțiuni prezintă semne precum inflamație, sângerare, retragere sau sensibilitate.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/