Cluj

Ce poți face la Valea Drăganului și în împrejurimi?

Ce poți face la Valea Drăganului și în împrejurimi?

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 6 luni si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
241

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Obiective turistice și activități de încercat la Valea Drăganului


La aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina din municipiul Cluj-Napoca către Oradea, se află un sat extrem de îndrăgit din comuna Poieni, pe nume Valea Drăganului. Încărcat cu peisaje mirifice, această zonă nu se sfiește să uimească ochii și sufletele vizitatorilor săi. Etichetată și ca fiind una dintre cele mai frumoase localități din țară, Valea Draganului deține numeroase atracții turistice care merită să fie descoperite. În rândurile care urmează, află ce obiective să adaugi pe listă pentru viitoarea ta vizită la Valea Drăganului.

Satul Valea Drăganului și peisajele sale splendide


Situată la limita munților Vlădeasa, munților Meseș și a depresiunii Huedin și străbătută de râul Drăgan, Valea Drăganului oferă peisaje care îți taie respirația. Datorită acestui aspect, în zonă vei găsi numeroase pensiuni, având în frunte gazde ce abia așteaptă să te primească. În împrejurimile satului se situează și Barajul Valea Drăganului, sau Barajul Floroiu, după cum mai este cunoscut. Acesta a fost construit în anul 1988 , un pic mai jos de confluența râurilor Drăgan și Sebeșel. Are o înălțime de 120 de metri și o deschidere de 442 metri, formând un lac de acumulare de aproximativ 292 de hectare de apă, cunoscut după numele de lacul Dragan. Barajul Drăgan este unul deosebit datorită formei de arc în care a fost construit, dar în special datorită frumuseții naturii care îl înconjoară. Privit de sus, acesta arată ca și un „nai gigant de beton”.

Activități pe care le poți practica în zonă


Indiferent că ești o persoană mai energică sau preferi liniștea și calmul, cu siguranță poți găsi ceva de făcut în zona Văii Drăganului. Spre exemplu, aici poți găsi numeroase locuri în care poți să te bucuri de un picnic alături de cei dragi, într-un cadru de basm, sau poate chiar să faceți o plimbare pe apă cu caiacul sau cu barca. În situația în care ești puțin mai plimbăreț, atunci drumețiile pot fi o alternativă potrivită pentru tine. În zonă sunt marcate mai multe trasee montane pe care poți să le explorezi.

Cetatea Bologa, un obiectiv turistic inedit de vizitat în împrejurimi


Nu departe de satul Valea Drăganului, se află ruinele fostei cetăți Bologa, un loc încărcat de foarte multă istorie. Cetatea Bologa a fost una dintre cele mai importante fortărețe din Transilvania. A servit, totodată, și ca și protecție pentru Mircea cel Bătrân, urmând ani mai târziu să adăpostească numeroși oșteni de furia otomană. Cetatea este un loc în care orele de istorie prind viață și care merită descoperit.

Acestea sunt doar câteva din obiectivele turistice și din activitățile pe care le poți desfășura în zona Valea Drăganului. Dacă abia aștepți să iei o pauză de la stresul de zi cu zi și să te refugiezi și relaxezi în natură, te poți îndrepta cu încredere către această parte a județului, acolo unde peisajele te lasă fără cuvinte.