Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce nu ştiţi despre Zircon

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1366

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cunoscuta piatră albă asemanatoare cu diamantul întâlnit cu numele de zircon,zirkonia, ţircon, CZ este o piatră des întâlnită în bijuterii, făcută de mâna omului (artificial) dar se găseşte şi în natură.

Zirconul artificial - este des întâlnit în bijuteriile de toata ziua, este alb cu mărimi începând de la 1 mm până la 3-4 cm. Ocazional se întâlneşte şi sub alte forme ca: pătrat, pară, inimă, oval etc. Nu de puţine ori se regăseşte într-o mare varietate de culori putându-se produce în orice culoare. Zirconul alb sau chiar colorat se regăseşte deseori în inelele de logodnă, cercei, brăţări montându-se practic în orice tip de bijuterie.

Zirconul natural - face parte din grupul neosilicatelor, se găseşte în natură şi se exploatează prin minerit sau aluvionar. Zirconul are duritatea 6,5-7 pe scara lui Mohs si prezintă un pleocroism accentuat. Este unul dintre cele mai vechi minerale de pe pământ. Cele mai vechi au aproximativ 4 milioane de ani şi au fost găsite în Australia.

Zonele de exploatare sunt: Burma, Australia, Cambogia dar şi din Corea, Mozambic Tanzania, Tailanda, Vietnam sau chiar Brazilia. Există chiar o disciplină în cadrul gemologiei care se numeste ,,zirconologie. Zirconul natural se găseşte într-o mare varietate de culori ca: alb, albastru, portocaliu, roşu,verde, galben şi multe altele.

Prin încălzire, iradiere sau alte metode, se poate modifica culoarea sau nuanţa pietrei accentuând culorile şi calitătile naturale ale pietrei. Nuanţele zirconului natural pot să difere de la caz la caz sau de la zona din care a fost exploatat. Dacă este bine faţetat după şlefuire prezintă o strălucire şi reflexie deosebită. Metoda de şlefuire este foarte asemănătoare cu cea a diamantelor. De obicei nu prezintă incluziuni majore. Preţul pietrelor de zircon începe de la câţiva dolari până la sute de dolari în funcţie de mărime, formă, dar mai ales în funcţie de culoarea şi nuanţa pietrei.

Zirconul se identifică şi clasifică de către gemologi.

Filtre stire

Data crearii: Luna trecuta

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/