Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Ce faci daca laptopul nu mai porneste?

Ce faci daca laptopul nu mai porneste?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
5737

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Te asezi in fata laptopului, apesi butonul de pornire, asa cum faci de fiecare data si ... nimic nu se intampla. Laptopul nu da niciun semn de pornire sau se aprinde si se inchide imediat sau se aprinde si da ecrane albastre. Specialistii de la OnLaptop Service Center & Shop ne raspund intrebarilor.

Uite sfaturile unor experti in service laptop ca sa stii ce sa faci atunci cand laptopul nu mai porneste. Laptopul nu booteaza. Ce faci? Daca laptopul nu mai porneste, atunci inspira adanc si incepe sa examinezi posibilele cauze si solutii pentru a rezolva problema.

1. Verifica alimentarea

Aceasta este una din cele mai frecvente cauze ale unui laptop care nu porneste. In ceea ce priveste incarcatorul si alimentarea, pot exista mai multe lucruri care nu functioneaza corespunzator - un alimentator incompatibil, o mufa rupta, un alimentator defect, probleme cu tensiunea etc.

Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa verifici incarcatorul. Asigura-te ca este compatibil si ca ai tensiune corespunzatoare pe el. De asemenea verifica priza sau conecteaza laptopul in alta priza ca sa elimini aceasta cauza din ecuatie.

Daca alimentatorul are un led pe el, uita-te daca led-ul are culoarea verde. Daca nu este aprins, inseamna ca nu intra curent in el si atunci s-ar putea sa ai nevoie de un alt incarcator. Un alt lucru pe care poti sa-l faci este sa verifici cablul de incarcator. Uneori acesta se poate indoi foarte tare incat se intrerupe in acel punct. Deci, asigura-te ca acesta nu este si cazul tau.

2. Verifica displayul

Acesta este urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci. Incearca sa deconectezi orice monitor sau tip de afisaj extern (proiector), ca sa te asiguri ca nu de acolo provine problema. Daca LED-ul de alimentare al laptopului este aprins si poti auzi hard disk-ul sau ventilatorul, insa pe ecran nu ai imagine, atunci incearca sa te uiti mai bine, din mai multe unghiuri ca sa-ti dai seama daca nu cumva exista o imagine sau lumina extrem de slaba pe ecran.

In acest caz tu poti sa crezi ca laptopul nu porneste, dar de fapt, problema poate sa fie la ecran.

Ce inseamna asta?


Daca pe ecran exista o imagine foarte stearsa, atunci cauza defectiunii poate fi invertorul. Totusi, ar trebui sa stii ca aceasta problema este tipica laptopurilor cu ecran LCD mai vechi, pentru ca cele mai recente laptopuri au ecrane backlight LED si nu ajung in acest stadiu.

Daca ajungi la concluzia ca invertorul laptopului este defect, atunci acesta va trebui inlocuit. Nu este o operatiune simpla pe care sa o poti face acasa, ci este nevoie de interventia unui tehnician, pentru ca laptopul trebuie desfacut. Pe de alta parte, daca invertorul este intr-adevar defect, atunci ai un laptop cam vechi si ai putea sa te gandesti la achizitionarea unui model mai recent.

Tot legat de ecran, daca ti se pare ca laptopul porneste bine, insa nu ai deloc imagine, atunci problema ar putea fi la panel-ul LCD. Inlocuirea unui ecran de laptop este o operatiune care se face corespunzator doar intr-un service laptopuri. De cele mai multe ori, displayul se inlocuieste cu unul nou.

3. Deconecteaza orice drive extern pe USB sau card de memorie

Daca ai verificat alimentarea si ecranul iar laptopul tot nu porneste, el se pote bloca inainte de incarcarea sistemului de operare. In acest caz problema poate fi un card de memorie introdus intr-un port USB, un cititor de carduri sau o unitate drive externa. Mesajul de eroare poate fi"Sistemul de operare nu a fost gasit" (Operating system not found).

Acest lucru poate insemna ca BIOS-ul este setat sa incerce bootarea de pe o unitate externa (hard disk extern sau card) si nu de pe hard disk-ul intern. Poate ai uitat un cd in unitatea optica.

4. Booteaza in Safe Mood

Desi laptopul nu porneste in Windows, poti incerca sa intri in Safe Mood. Pentru asta apasa tasta F8 imediat ce laptopul se aprinde. Vei ajunge intr-un meniu ce iti permite sa intri in Safe Mode. Din pacate, solutia nu functioneaza si pentru Windows 10, pentru ca in Windows 10 trebuie sa intri deja in sistemul de operare ca sa accesezi Safe Mode. In acest caz, nu-ti ramane decat sa pornesti Windows-ul de pe drive-ul de siguranta.

Daca intri in Safe Mode, atunci poti sa anulezi ultimele modificari ce au determinat oprirea laptopului. Poti incerca astfel sa dezinstalezi programe instalate recent sau sa dezinstalezi un driver care s-a actualizat de curand.

5. Fii atent la incompatibilitati

Acest lucru este valabil mai ales atunci cand ai instalat o memorie noua sau o componenta hardware noua. Cand se intampla acest lucru, scoate componenta respectiva si vezi daca laptopul porneste fara probleme. Ar putea fi o problema de incompatibilitate.

6. O componenta defecta

Uneori laptopul nu porneste pentru ca o componenta interna s-a defectat. Poate fi hard disk-ul, placa ce baza, memoria etc. Cand hardul este defect, poti auzi un zgomot ca de click din zona sa si atunci trebuie sa-l inlocuiesti.

Daca ai un laptop care nu mai porneste si vrei un diagnostic sigur, contacteaza echipa onlaptop.ro

Autor

  • Seo Agency
  • 0Partener de afaceri

  • SEO Agency pentru noi nu este doar o agentie, ci este o echipa care in fiecare zi munceste pentru afacerea ta, controland toate canalele de trafic si asigurand un profit maxim. Optimizam site-uri de peste 10 ani.
  • 0785369369

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro