Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Ce este o pompa de caldura pentru piscina

Ce este o pompa de caldura pentru piscina

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
425

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pompa de caldura pentru piscina transfera caldura dintr-un loc in care nu este necesara intr-un alt loc care sa beneficieze de ea. O pompa de caldura functioneaza asemenea unui aparat de aer conditionat sau unui frigider, doar ca in sens invers. In timp ce aparatul de aer conditionat transfera caldura din interiorul casei in afara sa, iar frigiderul elimina caldura din interiorul sau, pompa preia caldura din aerul exterior si o transfera acolo unde este necesar

Pompa de caldura pentru piscina transfera caldura dintr-un loc in care nu este necesara intr-un alt loc care sa beneficieze de ea. O pompa de caldura functioneaza asemenea unui aparat de aer conditionat sau unui frigider, doar ca in sens invers. In timp ce aparatul de aer conditionat transfera caldura din interiorul casei in afara sa, iar frigiderul elimina caldura din interiorul sau, pompa preia caldura din aerul exterior si o transfera acolo unde este necesar. Pompa de caldura, conceputa initial pentru incalzirea cladirilor, face o treaba excelenta si la incalzirea piscinelor.

Aerul conditionat, frigiderele si pompele de caldura functioneaza pe baza tehnologiei de regrigerare, dar fiecare dintre ele sunt proiectate in mod diferit. Chiar daca pompa de caldura de acasa functioneaza asemanator cu pompa de caldura pentru piscina, unitatea pe care o vei achizitiona pentru incalzirea apei din bazin va fi proiectata special pentru a face aceasta treaba.

Cu toate ca pompa de caldura ar putea sa nu incalzeasca apa la fel de bine ca alte sisteme si sa nu functioneze la fel de bine in conditii meteorologice vitrege precum un viscol, aceasta se afla in topul listei in ceea ce priveste randamentul si costurile de operare relativ scazute. Desigur, din moment ce pompa se foloseste de caldura „libera” din mediul inconjurator, nu putem vorbi cu adevarat despre o eficienta egala cu alte tehnologii.

Dar putem afirma cu tarie ca o pompa ofera o valoare de neegalat in ceea ce priveste costul pentru incalzirea unei piscine de o anumita dimensiune, in comparatie cu alte tehnologii. Mai ieftina in acest caz ar fi tehnologia solara, dar care nu functioneaza la fel de bine in zilele innorate asa cum o face o pompa de caldura.

Nici pompa de caldura nu este un echipament perfect. In primul rand, pompele de caldura nu incalzesc apa la fel de bine ca alte sisteme. Acest lucru poate fi observat de proprietarii de piscina care si-au incalzit apa folosind si alte tehnologii. Apoi, cu cat temperatura aerului exterior este mai scazuta, cu atat mai mult va trebui sa lucreze si pompa de caldura pentru a mentine piscina incalzita. Dar o pompa de caldura pentru piscina poate functiona fara probleme atat timp cat temperaturile nu scad sub 4 grade Celsius.

Usor de instalat, economice si prietenoase cu mediul, pompele de caldura pentru piscina reprezinta solutia ideala pentru incalzirea apei datorita consumului redus de energie si eficientei ridicate. Acest sistem termodinamic este considerat printre cele mai performante si ecologice solutii pentru incalzirea piscinei, avand un principiu de functionare foarte simplu: dispozitivul extrage caldura solara acumulata in aer, cedand-o, apoi, impreuna cu energia electrica, necesara pentru functionarea motorului pompei, sub forma de energie termica, circuitului de incalzire a apei.

Cu ajutorul unei pompe de caldura, apa din piscina poate fi incalzitaintr-un mod ieftin si eficient. Se obtine, astfel, o economie de energie de pana la 80% fata de alte sisteme, intrucat pompele de caldura pentru piscina folosesc energie gratuita, obtinuta din aerul mediului inconjurator.

Totalpool.ro este magazinul online cu o vasta experienta in comercializarea oricarui tip de echipamente pentru piscina si sauna, atat pentru uz public, cat si pentru uz privat, venind in ajutorul clientilor cu idei inovatoare, calitate si servicii excelente.

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.