Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Ce este fascia si masajul miofascial?

Ce este fascia si masajul miofascial?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1363

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Masajul miofascial este o terapie a medicinei alternative, care sustine tratarea imobilitatii si a durerii musculare scheletice, prin relaxarea muschilor contractati, cresterea fluxului sanguin si limfatic si stimularea muschilor. In primul rand sa vedem ce este fascia, pentru ca acest tip de masaj se adreseaza atat muschiului tensionat sau obosit cat si fasciei care poate fi lezata sau atinsa de factorii externi daunatori sau interni infectiosi.

Fascia, pentru multi dintre noi, este un termen confuz sau chiar inexistent in sistemul nostru de cunoastere a limbii romane. Fascia este confundata de cele mai multe ori cu un muschi avand in vedere ca este intalnita in zona mio-osteo-articulara.

Asadar fascia este un tesut conjuctiv, foarte dens, un sistem cu functii speciale, care se aseamana cu o panza de paianjen. Acesta structura densa inveleste fiecare organ intern: inima, ficat, plamani, rinichi, maduva spinarii, creier. De asemenea ea inveleste si patrunde in fiecare muschi, articulatie, artera, vena. Cu alte cuvinte am putea spune despre fascie ca este un sistem complex de acoperire a intregului corp uman.

Fascia este considerata ca si o “a doua piele” pentru ca este invizibila ochiului uman. Pielea umana este numita derm si este formata din trei straturi, de la exterior spre interior: epiderm, mezoderm si endoderm. Insa, fascia nu intra in structura pielii nostre. Ea se afla intr-un alt strat, mai profund, in conexiune directa cu muschii, tendoanele si ligamentele.

Ea isi face simtita prezenta in toate miscarile noastre cotidiene, de la o simpla plimbare pana la exercitii complexe de yoga, stretching s.a.m.d.

Fascia joaca un rol esential in sustinerea si buna functionare a corpului nostru, pentru ca ea inconjoara si se lipeste la toate structurile care compun corpul uman mai sus mentionate. Cu varsta sau datorita traumatismelor sau altor factori interni sau externi, fascia poate suferi modificari morfologice si functionale. In mod normal, fascia este formata din elastina si colagen si are un aspect ondulat si flexibil. La un soc puternic, puterea de sustinere a fasciei si flexibilitatea ei scad.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/