Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Ce este enduro și cum să-l practici în siguranță?

Ce este enduro și cum să-l practici în siguranță?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
575

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Ești pasionat de motociclete și de sporturi extreme pe teren off-road, accidentat sau forestier? Cu siguranță, te va interesa acest articol! Află ce înseamnă enduro și cum să practici în siguranță această activitate palpitantă, aventuroasă și extremă deopotrivă!

Ce este enduro?


Enduro este un sport extrem practicat de adulți și copii deopotrivă, acesta având loc pe drumurile forestiere, off-road și cele accidentate, acoperite de pietriș, pietroaie și bolovani, butuci, cât și alte obstacole naturale sau puse pe pistă anterior cursei. Există mai multe tipuri de trasee potrivite pentru fiecare practicant: începător, intermediar sau avansat, având totodată diferite distanțe ce trebuie parcurse și timpi limită. Sportul a devenit din ce în ce mai popular în România și nu numai, datorită tuturor persoanelor care vor să-și încerce și să-și depășească limitele, care vor să încerce experiențe noi și care sunt pasionați de motociclete. După ce ai aflat ce este enduro, ține minte că acestui sport nu ar trebui să-i lipsească în niciun caz echipamentul de protecție: casca moto, mănușile, jacheta, pantalonii lungi sau cizmele moto enduro.

Despre motocicletele de tip enduro


Motocicletele enduro nu pot fi utilizate pe carosabil, prin lege, deoarece acestea nu au dotările aferente unui vehicul care poate circula în siguranță pe drumurile publice: semnalizări, oglinzi, stopuri sau faruri potrivite. Așadar, motocicletele enduro nu întrunesc toate condițiile necesare pentru a fi omologate. Totodată, acestea sunt foarte zgomotoase.

Motocicletele offroad, asemenea celorlalte tipuri de mopede, trebuie alese în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea ta, astfel încât să poți manevra vehiculul impecabil, mai ales pe drumurile accidentate. De exemplu, pentru un copil cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, orientează-te către o motocicletă enduro cu 50-85 cc în funcție de înălțime, eventual cu accelerație automată și cu roți mai mici pentru a permite pilotului să ajungă cu picioarele pe sol. Pe de altă parte, la persoanele de +18 ani și cu înălțime de peste 1,65m, poți alege o motocicletă de la 250 cc în sus.

Unde poți practica sportul extrem enduro?


Nu toate terenurile forestiere sunt potrivite pentru a practica enduro. Unele dintre acestea sunt foarte periculoase, iar altele sunt protejate de lege. În a doua situație se încadrează în special rezervațiile naturale sau zonele din apropierea orașelor și spațiilor rurale deoarece vei deranja persoanele ce locuiesc în proximitatea terenurilor respective. Pe de altă parte, în rezervațiile naturale, nu ai voie să calci fauna și flora, iar zgomotul produs de motocicletă poate speria animalele din zonă. În România, unul dintre cele mai cunoscute evenimente are loc la Sibiu, fiind recunoscut de către toți pasionații enduro sub denumirea de Red Bull Romaniacs. Traseul este: Sibiu - Voineasa - Petroşani - Sibiu.

Siguranță și protecție pe traseele enduro


Dacă ești deja familiarizat cu traseele urbane și extraurbane pe motocicletă, atunci știi cu siguranță cât de important este echipamentul de protecție. Ei bine, pe traseele off-road ai, de asemenea, nevoie de o astfel de garderobă. Printre cele mai importante piese se numără: ochelari proiectați special pentru sporturile extreme motocross, costume, pantaloni, tricouri, căști moto, mănuși, cizme, cât și diferite armuri pentru piept, brațe sau picioare. Ține minte că alături de protecție, accesoriile și hainele trebuie să-ți ofere confort și libertate în mișcare.

După cum ai observat, sportul extrem enduro oferă experiențe inedite și palpitante, însă este important să găsești întocmai motocicleta potrivită pentru preferințele, înălțimea și greutatea ta, dar și drumurile forestiere pe care pot fi practicate astfel de curse. Distrează-te împreună cu prietenii tăi, dar folosește echipamentul de protecție și accesoriile necesare!

Sursă foto: unsplash.com/photos/A4FVYQ5bomY

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro