Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Cascada Vălul Miresei și legenda din spatele ei

Cascada Vălul Miresei și legenda din spatele ei

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
505

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Descoperă legenda celei mai frumoase cascade din România

La numai câțiva kilometri distanță de Cluj-Napoca, chiar la poalele Masivului Vlădeasa al Munților Apuseni, se află un sătuc modest, cunoscut sub numele de Răchițele. Acesta este unul din cele șase sate ce alcătuiesc împreună comuna Mărgău și care impresionează trecătorii prin tradițiile și autenticitatea lor. Zonele muntoase sunt cele care oferă, de fiecare dată, peisaje deosebite care reușesc să lase pe oricine fără cuvinte. Bineînțeles, satul Răchițele nu face excepție de la această regulă. Aici poate fi admirată una dintre cele mai frumoase cascade din țară, și anume cascada Valul Miresei, care iese în evidență atât prin priveliștea deosebită pe care o oferă, cât și prin legenda care circulă cu privire la apariția acesteia.

În cele ce urmează, te invităm să aflii mai multe despre captivanta cascadă, dar și să descoperi care este legenda care adună an de an sute de turiști.

Cascada Vălul Miresei, un important obiectiv turistic


Cascada Vălul Miresei de la Răchițele reprezintă unul dintre cele mai importante și apreciate obiective turistice Cluj. Situată chiar la granița Parcului Natural Apuseni, căderea de apă este o bijuterie a naturii care cere a fi descoperită, admirată și protejată. Accesul la cascadă este unul foarte accesibil, așadar poate fi vizitată cu ușurință, inclusiv împreună cu copiii. Căderea de apă este situată pe Valea Stanciului, la 1000 de metri altitudine. Având o lungime de aproximativ 30 de metri, apa cascadei coboară în 3 trepte, iar datorită marmitelor adânci din partea superioară, aceasta ia o formă asemănătoare unui voal de mireasă. În zonă, se pot practica diverse activități de agrement, cum ar fi alpinismul, pescuitul, drumeții montane și nu numai. De asemenea, frumusețea specifică locului face din cascada Vălul Miresei un cadru ideal pentru pasionații de fotografie.

Legenda cascadei de la Răchițele


Legenda din spatele numelui cascadei este una extrem de interesantă și tulburătoare și reprezintă unul dintre motivele pentru care turiștii sunt curioși să îi facă o vizită. Se spune că, în urmă cu mult timp, chiar în locul în care se află astăzi cascada, o mireasă ar fi căzut de la înălțime, voalul ei rămânând agățat de stânci și acoperindu-le. Nuntașii, îndurerați fiind de tragicul eveniment, s-ar fi strâns în locul din care tânăra a căzut pentru a o plânge. Se crede că spectaculoasa cascadă a luat naștere datorită lacrimilor vărsate de aceștia, motiv pentru care a rămas cunoscută drept cascada Vălul Miresei. Bineînțeles, în realitate, această denumire i-a fost atribuită, cel mai probabil, datorită formei de voal a căderii de apă.

Așadar, îți recomandăm cu mare căldură să treci și cascada de la Răchițele pe lista de obiective turistice din Cluj pe care să le explorezi în viitorul apropiat. Aerul curat, împreună cu peisajele de poveste pe care le vei descoperi vor face din plimbarea ta o experiență minunată.

Filtre

Destinatii oferite: Romania

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro