Cluj

Casatoria

Casatoria

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
950

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 27 octombrie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Casatoria Luni, 27 Octombrie 2014, ora 19:00
Sala Operei Nationale, Cluj

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 19:00
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu, Brasov


Teatrul Bulandra Bucuresti prezinta piesa “ CASATORIA “, marti 28 octombrie orele 19:00 la Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Brasov.
Piesa “Casatoria” este scrisa de Gogol in anul 1833, dar ea mai sufera anumite transformari si in anul 1835 ea este prezentata publicului la Moscova. Ea este pusa in scena de Yuriy Kordonskiy, regizor rus care vrea sa evidentieze nelinistea sufleteasca cand trebuie sa iei o astfel de decizie in viata. Fiecare motiv pro sau contra este intors pe toata laturile astfel incat decizia finala sa fie cea mai buna.
Actiunea se petrece in Sank Petersburg, unde o fata batrana si cu ceva zestre doreste sa se marite cu un domn bine vazut in societate, un nobil, un om cu caracter. Ea isi trimite petitorii pe la toti care dintr-un motiv sau altul sunt inca celibatari.
Intr-un final ii sunt prezentati 5 barbati, fiecare cu un trecut, fiecare cu temerile sale. Acum cand sunt atatia pretendenti la mana domnisoarei Agafia, lucrurile par se se complice, o hotarare este tare greu de luat. Ar lua de la fiecare cate ceva, de la unul gura, de la altul urechiile, de la altul nasul, de la altul statura astfel incat sa construiasca barbatul perfect pentru ea.
Un prieten bun de al lui Podkolesin, este Kocikariov un functionar care este casatorit tot cu ajutorul unei petitoare dar mariajul nu s-a dovedit a fii ceva foarte placut. Luptand pentru prietenul sau, seful de departament Podkolesin, acesta baga tot felul de intrigi intre Agafia si ceilalti 4 domni care doresc mana acesteia. Printr-un concurs de imprejurari Podkolesin ramane singurul pretendent la acest mariaj, insa inainte de decizia finala acesta fuge pe gem.
Cu o distributie de invidiat:ANDREEA BIBIRI (fata de maritat Agafia Tihonovna), DANA DOGARU (matusa Arina Panteleimonovna), MARIANA MIHUT ( petitoare Fiokla Ivanovna), CORNEL SCRIPCARU (functionar,expeditor Podkolesin ), RAZVAN VASILESCU (prietenul lui Kocikariov ), DORU ANA (sef de departament Ivan Pavlovici Omleta), IONEL MIHAILESCU ( ofiter de infanterie in rezerva Anucikin ), VICTOR REBENGIUC (marinar Jevakin ), MARIUS CHIVU ( furier Panteleiev), ANA IOANA MACARIA (fata in casa Duniaska), SERBAN PAVLU (servitorul lui Podkolesin, Stepan ), spectacolul care are o durata de 3 ore te tine captiv in scaun oferindu-ti momente de comedie de inalta clasa. Vizionare placuta!


Pret bilet : 100 lei

Sursa informatii: www.bilete.ro