Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Casa mult visata in stadiul de proiect - nu uitati de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

Casa mult visata in stadiul de proiect - nu uitati de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Vizualizari
581

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Atunci cand construiti casa mult visata veti avea in vedere noile tehnologii. Este adevarat ca pe termen lung multe se vor mai schimba si actualiza. La momentul actual avem ca reper necesitatea de a economisi din resurse, insa fara sa facem un compromis la capitolul confort. Printre altele si sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este recomandat sa faca parte din casa voastra. Iata de ce!

Ventilatie controlata, cheia unui ambient sanatos in casa voastra!


Cand vine vorba despre ventilatie cu recuperare de caldura vorbim despre un mod placut, eficient si sanatos de a controla ambientul casei. Daca afara poluarea aerului nu o putem controla, in spatii mai restranse cum se intampla acasa suntem direct raspunzatori pentru cum mentinem aerul sanatos.

Va ganditi ca a aerisi este benefic. Cu totii credem asta. Insa se pare ca nici asta nu este de ajuns, din simplul fapt ca dureaza in primul rand. Pentru a schimba aerul din incaperi ar cam trebui sa tinem fereastra deschisa ore bune. Iarna nu este tocmai placut si, in plus, facem risipa de caldura. Mai mult decat atat, nimic nu garanteaza ca aerul de afara este si el curat. Mai ales in functie de locatia voastra, de unde locuiti, daca este spre exemplu aproape de zona industriala a orasului, poluarea ar putea fi prezenta fara doar si poate.

Asadar, deschideti fereastra, pierdeti timp si caldura si uneori degeaba. Daca mai punem la socoteala si faptul ca se vor crea curenti reci de aer, cu atat mai dezavantajos este. Deci, cum mentinem incaperile aerisite? Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este raspunsul.

Ce presupune un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura


Asa cum vom gasi si la Altecovent, astfel de sisteme includ un recuperator de caldura, a carui importanta o intelegem pe deplin. Concret, sistemul in cauza evacueaza aerul din incapere si introduce altul, proaspat. Insa, inainte ca acesta sa fie introdus in interior, trece prin filtru si este si incalzit. Nu oricum, ci utilizand caldura de la aerul evacuat. Are deci o actiune multipla, astfel incat sa nu compromita confortul utilizatorului si in egala masura sa reduca din consumul resurselor.

Includeti sistemul de ventilatie inca din faza de proiect


Cel putin la Altecovent, furnizor de solutii in ceea ce priveste sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, veti gasi sisteme potrivite pentru orice tip de cladire. Adica indiferent daca este vorba despre locuinte mai vechi, apartamente sau case ori cele noi, inca in faza de proiect. Diferente insa exista. In faza de proiect, puteti alege un sistem mai complex, care sa aiba o mai mare eficienta, desigur. Vorbim despre sistemele centralizate, care fata de cele descentralizate, se diferentiaza prin:

  • Este mai complex, destul de greu de pus in practica in cazul caselor deja construite. Insa cand locuinta este in faza de proiect, va putea fi adaptat proiectul in asa fel incat sistemul acesta sa se incadreze perfect
  • Recomandat mai degraba pentru locuinte sau spatii de o suprafata mai mare de 160 de mp.
  • Include o unitate centrala, montata in camera tehnica sau in podul casei
  • Include tubulatura raspandita peste tot in casa, in toate incaperile.

Instalat corect si inca din faza de constructie, are toate sansele sa fie silentios la functionare.

Reguli de avut in vedere in proiectarea unui sistem de ventilatie


Sistemul de ventilatie ales va functiona corect in masura in care anterior au fost luati in calcul parametrii necesari- volumul de aer livrat, in raport cu suprafata si numarul de utilizatori ce folosesc un spatiu anume, zilnic.

Cu un plan bine pus la punct veti optimiza desigur si costurile. Cei de la Altecovent pot realiza si proiectari de acest gen. Va vor inmana asadar o schema ce tine cont de locul de amplasare a fiecarui element parte din acest sistem. Practic este schita cu toate conductele, unde sunt amplasate canalele, cum va functiona totul. Cu un plan stabilit dinainte si cu o casa in plin proces de construire, nu va veti lovi de situatia in care ar fi necesar sa ajustati inaltimea plafonului, pentru a amplasa conductele de iesire.

In plus, mascati totul estetic in structuri de tip tavan fals spre exemplu, gasiti modalitati mai practice de a finisa peretii si intregul spatiu, dupa ce un sistem de ventilatie de acest gen a fost montat. Orice alt sistem integrat in casa dupa ce aceasta este finisata inseamna un disconfort total pentru utilizator. In plus, deranjul in sine presupune si ca trebuie sa refaceti finisajele peretilor ulterior interventiilor de acest gen.

In concluzie

Studiati bine principiul de functionare al sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura. Cereti si ajutorul specialistilor de la Altecovent. Le veti gasi ca fiind rentabile si eficiente. Pare ca mai bine au inteles situatia cei care deja s-au confruntat cu probleme legate de proasta ventilare a spatiilor. Tineti cont ca acestea corecteaza problema umiditatii crescute si previne, deci, aparitia mucegaiului. De asemenea:

  • Aduce la un nivel de normalitate indicatorii de confort.
  • Creeaza un climat sanatos in interior.
  • Sporeste confortul si starea de bine a celor care locuiesc in spatiile ventilate de un astfel de sistem.
  • Creste eficienta energetica a unei locuinte.

Si am mai putea discuta despre zeci de avantaje. Este cert faptul ca un astfel de sistem imbunatateste confortul, dar si creste valoarea unei locuinte, a unui spatiu. Proiectarea si instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura trebuie asigurate de specialisti. Nu intarziati sa cereti sfatul celor de la Altecovent. Accepta deplasarea si vor oferi variante de pret pentru sisteme centralizate sau descentralizate. In cazul in care apar defectiuni, tot ei asigura si interventiile de specialitate.

Pana la urma, nu doar decizia in sine de a investi intr-un sistem de acest gen este ceea ce va asigura confort. Este necesar, de asemenea, ca sistemul instalat sa functioneze optim, dar si sa faca fata cerintelor specifice, conform nevoilor voastre. Proiecte personalizate veti gasi la ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact:
info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro
0753 967 762

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro