Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Care sunt mijloacele de transport preferate de români?

Care sunt mijloacele de transport preferate de români?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
550

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mobilitatea este un aspect foarte important în ziua de astăzi, utilizarea unei metode de transport este absolut necesară pentru a ajunge la destinație, indiferent de distanța dintre cele două puncte. În funcție de preferințe, oamenii pot alege să călătorească fie cu mașina personală, fie cu un mijloc de transport în comun.

Indiferent că optează pentru curse Germania – România sau oricare altă țară din Europa sau chiar din lume, călătorii pot alege să circule cu avionul, cu autocarul sau cu trenul. Desigur, ar mai fi și varianta autostopului, dar foarte puține persoane se încumetă la acest tip de călătorie, în special din cauza pericolelor care îi pot pândi. Prin urmare, dintre toate aceste variante de transport, care sunt cele preferate de români?

1. Avionul

Conform unui studiu realizat de o agenție de turism asupra planurilor de vacanță ale românilor pentru anul 2021, a reieșit că în proporție de 52% dintre cei care pleacă în vacanță preferă să meargă cu avionul. Acest lucru nu este neașteptat, ținând cont de faptul ca această modalitate de călătorie este cea mai rapidă, iar dacă se rezervă din timp biletele, prețul acestora poate fi unul avantajos.

Totuși, acest criteriu al prețului variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi destinația aleasă și perioada din an în care se călătorește, dacă se optează pentru vârful de sezon, prețurile vor fi mult mai mari decât de obicei, lucru întâlint în majoritatea cazurilor, chiar și la unitățile de cazare.

2. Mașina personală

Pe locul doi în acest top al mijloacelor de transport preferate de români este mașina personală, 50% dintre persoanele care au participat la studiu optând pentru această variantă. Ținând cont de contextul pandemiei, este normal ca unii dintre ei să se teamă de împărțirea unui spațiu relativ mic cu un număr mare de persoane străine.

Dar mașina personală s-a aflat întotdeauna în topul preferințelor românilor, principalul motiv fiind că este mai comod, iar itinerariul este făcut după bunul plac, aceștia nefiind condiționați de un program fix al călătoriei.

3. Autocarul, microbuzul

Multiplele avantaje pe care le oferă transportul cu autocarul sau microbuzul au poziționat acest mijloc de transport pe locul 3 în preferințele românilor, lucru deloc de neglijat. Cei mai mulți călători care optează pentru această variantă sunt cei care circulă în interiorul Europei, pe curse către Italia sau Spania, curse Germania – România, în special deoarece distanțele nu sunt exagerat de mari, iar timpul în care ajung la destinație este unul destul de scurt.

De asemenea, mai sunt și circuitele organizate de agențiile de turism care utilizează preponderent această modalitate de transport, peisajele pe care călătorii le pot admira datorită acestui mijloc de transport fiind foarte frumoase.

4. Trenul

Pe ultimul loc în acest top se află trenul, un mijloc de transport care, în România, nu se bucură de o popularitate mare deoarece condițiile în care circulă călătorii și timpul necesar pentru a ajunge la destinație lasă de dorit. În plus, raportul calitate – preț, în acest caz,este unul foarte dezechilibrat, deoarece prețul unui bilet de tren este destul de mare.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro