Cluj

Când trebuie să mergem la cabinetul de dermatologie?

Când trebuie să mergem la cabinetul de dermatologie?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
393

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, și este prima barieră care ne apară corpul de agresiunile mai multor factori externi precum virusuri, paraziți sau bacterii; iar atunci când ne confruntăm cu diferite afecțiuni ale pielii, trebuie să căutam cât mai repede un cabinet de dermatologie Cluj pentru a merge la dermatolog.

Dermatologia este o ramură medicală la fel ca și cardiologia, ginecologia, etc., însă dermatologia studiază bolile cutanate (afecțiunile pielii), afecțiunile anexelor pielii care sunt unghiile și părul, și afecțiunile mucoaselor adiacente cum ar fi cavitatea bucală și organele genitale, iar atunci când ne confruntăm cu astfel de boli cutanate trebuie să mergem la dermatologie. Un medic dermatolog poate pune diagnostic și poate recomanda de-asemenea tratamentul pentru mai bine de 3000 de afecțiuni, chiar și pentru cancerul de piele, acnee, boli infecțioase ale pielii, boli cutanate, probleme legate de îmbătrânirea pielii, boli cu transmitere sexuală, iar exemplele pot continua.

De ce trebuie să mergem la dermatolog?
Este important de făcut precizarea că pacienții se pot programa la un control de rutină anual la medicul dermatolog, cu scopul de a le fi evaluată sănătatea pielii, a mucoaselor adiacente și a anexelor pielii. Există însă persoane care merg la cabinetul de dermatologie doar în momentul în care se confruntă cu diferite leziuni apărute pe suprafața corpului, cum ar fi alunițele de exemplu, petele, sau diferite alte probleme care necesită atenția unui medic dermatolog, iar aici putem aminti acneea de exemplu. În această situație, pacienții merg la dermatolog pentru diagnostic. După ce dermatologul pune diagnosticul, acesta recomandă un tratament pentru pacienți, iar apoi pacienții se vor întoarce pentru ca dermatologul să vadă răspunsul la tratament.

Ce cuprinde consultația dermatologică?
O consultație dermatologică va cuprinde următoarele etape:
1. Anamneza - în aceasta etapă, medicul dermatolog discută cu pacientul despre boala, dar și despre istoricul medical al pacientului și despre investigațiile medicale la care a fost supus anterior.
2. Examen clinic - în această etapă, dermatologul va examina leziunile de la suprafața pielii, a parului sau a unghiilor și a mucoaselor adiacente.
3. Diagnostic
4. Recomandarea investigațiilor suplimentare dacă este cazul, iar aici amintim analizele de laborator, dermatoscopia, etc.
5. Recomandarea tratamentului.
6. Recomandări speciale în ceea ce privește îngrijirea pielii și a anexelor, astfel încât să fie prevenită apariția afecțiunilor pielii, și pentru ca pielea să capete un aspect sănătos.

Acestea sunt așadar etapele unui consult dermatologic!