Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cand poti opta pentru gazduire VPS daca detii un site WordPress?

Cand poti opta pentru gazduire VPS daca detii un site WordPress?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
452

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Daca detii un site WordPress de ceva timp, mai mult ca sigur ai observat pana acum o crestere in ceea ce priveste nivelul de trafic. Astfel, te-ai putea intreba daca ar trebui sa alegi un plan de gazduire VPS pentru a nu intampina probleme cu viteza de incarcare. Inainte de a lua decizia finala, este important sa intelegi in ce consta aceeasi solutie si care ar putea fi avantajele. Specialistii de la THC.ro ne-au oferit cele mai importante informatii despre acest subiect.

Cum functioneaza un astfel de pachet?

Termenul VPS reprezinta o prescurtare de la Virtual Private Server si face referire la o partitie independenta dintr-un computer fizic. In cadrul acesteia, toate fisierele tale sunt separate de cele ale altor website-uri. Asadar, ai parte de o cota specifica de resurse. In ciuda faptului ca multiple parti virtualizate se afla pe acelasi server fizic, nimic nu mai este impartit si doar tu ramai responsabil de consum. Din acelasi motiv, nu vei fi afectat de ceilalti vecini si nu exista posibilitatea de aglomeratie. Rezultatul final consta intr-o performanta asemanatoare cu cea de pe un server dedicat, dar la un pret scazut. Timpii de incarcare devin mai rapizi, se pot gestiona mai multi vizitatori simultan si ai chiar posibilitatea de a instala un sistem de operare.

Partea de configurare pe un server de gazduire VPS necesita anumite cunostinte tehnice, insa poti angaja oricand o persoana care sa se ocupe de astfel de aspecte. De indata ce toate setarile sunt efectuate, vei putea lucra in Windows sau Linux si vei avea acces root complet. Modul in care poate fi efectuat un upgrade difera de la un furnizor la altul, tehnologia OpenStack fiind recunoscuta pentru faptul ca te ajuta sa ai acest avantaj fara perioade de downtime.

In ce moment poti trece pe servere VPS?

WordPress este un CMS ce poate functiona pe orice plan de hosting care suporta PHP. Cu toate acestea, serverele VPS sunt mai performante decat cele shared si iti permit sa treci prin etapa de scalare mai usor. Daca detii un magazin online sau alt tip de afacere care colecteaza date sensibile, poti beneficia de mai multa securitate prin intermediul unui asemenea pachet. Spre exemplu, nu vor exista brese cauzate de activitatile altor clienti si ai sansa de a limita incercarile de logare. Daca te gandesti ca accesul root presupune riscuri, o alta optiune este sa setezi conturi de admin cu permisiunile reduse si sa folosesti autentificarea cu doi factori. Aceasta masura de securitate previne furtul de informatii private, precum si pierderile financiare.

Ce sa faci daca nu esti o persoana tehnica?

Spre deosebire de parerea populara, planurile de gazduire VPS nu sunt intotdeauna administrate doar de dezvoltatori. Oricine poate opta pentru servicii de acest tip. In cazul in care ti se pare dificila partea tehnica, ai posibilitatea de a achizitiona o licenta cPanel separat. O alta optiune este instalatorul de aplicatii Softaculous, care iti permite sa folosesti peste 300 de scripturi cu un singur click. Un server virtual nu trebuie intotdeauna achizitionat doar pentru site-ul WordPress actual, ci poate fi folosit inclusiv pentru a realiza diverse teste. Spre exemplu, poate ai creat propria aplicatie si ti-ai dori sa vezi cum fuctioneaza. Posibilitatea de personalizare este mai mult decat satisfacatoare, iar cunostintele pe care le vei dobandi iti vor folosi si in viitor.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro