Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Când este recomandat să consulți un optometrist

Când este recomandat să consulți un optometrist

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 5 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
150

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Starea ochilor este la fel de importantă ca orice alt aspect legat de sănătatea corpului. Așadar, nu ar trebui să o neglijezi doar pentru că nu ai de-a face cu un disconfort pronunțat sau pentru că ai impresia că nu ai niciun fel de probleme. Uneori, defectele de vedere pot fi mult mai greu de depistat decât te-ai aștepta. Așadar, ar trebui să mergi periodic la un optometrist pentru un control. Descoperă mai multe despre acest subiect și află de ce este important să îți examinezi ochii în mod regulat.

Ce este un optometrist și ce face?


Un optometrist este un specialist care are competența de a evalua vederea și de a diagnostica eventuale afecțiuni oculare, cu precădere vicii de refracție, adică acele probleme pe care noi le denumim adesea defecte de vedere. Acesta poate prescrie ochelari de vedere sau lentile de contact cu dioptrii și poate realiza o serie de proceduri în urma cărora să poată depista problemele ochilor.

În cadrul unui control optometric, îți poate fi evaluată acuitatea vizuală, adică abilitatea ochilor de a distinge forme și simboluri de la o anumită distanță. Evaluarea se realizează cu ajutorul unui panou cu litere, de pe care acestea se vor citi, pe rând, cu fiecare ochi. Apoi, se vor putea măsura și dioptriile cu un aparat special, pentru a se putea prescrie ochelari. Un cabinet optometric este dotat și cu alte echipamente cu care se pot realiza alte investigații.

Când este recomandat să consulți un optometrist?


Pe scurt, vizita la optometrist se recomandă atunci când crezi că ai putea avea un defect de vedere. Principalul simptom este o oarecare afectare a simțului văzului, sub forma imaginilor încețoșate, dificultăților de vedere în condiții de lumină slabă, tendinței de a închide ochii parțial pentru a percepe mai bine imaginile sau de a îndepărta sau apropia cartea în timp ce citești.

Dacă ai probleme de vedere, s-ar putea să apară și alte simptome asociate, precum dureri de cap frecvente, senzații de amețeală și sensibilitate crescută la mișcare, dar și disconfort ocular. Acesta din urmă se poate manifesta sub forma mâncărimii și usturimii în regiunea oculară, dar și prin roșeață sau lăcrimarea ochilor.

Importanța controalelor regulate la optometrist


Pentru a-ți putea menține sănătatea ochilor și a vederii, va trebui să efectuezi controale optometrice periodice. Astfel, vei putea depista defectele de vedere la timp, înainte de a te confrunta cu creșterea dioptriilor și cu apariția altor complicații. Uneori, aceste probleme se pot instala treptat, nefiind chiar atât de ușor de depistat la început, așa că un control te poate ajuta să le descoperi și îți permite să primești tratamentul potrivit.

În general, tratamentul viciilor de refracție este purtarea de ochelari. Un optometrist îți poate măsura dioptriile și îți poate oferi o rețetă pentru ochelarii potriviți. Dacă dorești, acesta îți poate oferi și sugestii legate de alegerea lor sau, dacă ideea purtării de ochelari nu ți se pare atractivă, te poate învăța cum să folosești lentilele de contact.

Controalele regulate la optometrist sunt utile și pentru a monitoriza starea generală a vederii. Acestea sunt recomandate în special în cazul persoanelor care suferă de boli care pot duce la afectarea vederii, așa că vor avea nevoie de o verificare atentă periodică, pentru a depista rapid orice schimbări.

Unde poți urma un consult optometric?


Poți merge la optometrist atât în cabinete medicale, cât și în magazine speciale sau în centre de optică. De exemplu, dacă ai nevoie de un control optometric în Cluj, poți alege un showroom de optică, unde vei găsi și un specialist care să te ajute cu un control. Verifică un program Lensa Cluj, mergi la control și apoi alege de acolo ochelarii preferați din sute de modele și culori.

Controlul optometric ar trebui realizat periodic, pentru a evita complicațiile oculare și a depista la timp orice probleme de vedere. Un astfel de control se desfășoară rapid și te ajută să ai grijă de sănătatea ochilor tăi. Alege acum centrul de optică unde dorești să mergi și acordă atenția cuvenită vederii tale!

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro