Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

Cabinetul de endocrinologie: când trebuie să te programezi neapărat pentru o vizită?

Cabinetul de endocrinologie: când trebuie să te programezi neapărat pentru o vizită?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cuvântul endocrinologie provine din cuvintele grecești: „endon” - în interior, „krino” - secret, și „logos” - știință. Endocrinologia este, prin urmare, o ramură a științei care se ocupă de funcția endocrină, glandulară și hormonală. Endocrinologia este o ramură a medicinei, iar endocrinologii sunt specialiști în examinarea funcției glandelor din corpul uman, adică a hipofizei, suprarenalei, tiroidei și ovarelor.

Ce face un endocrinolog?

Endocrinologii se ocupă de toate bolile și tulburările din activitatea glandelor endocrine. Glandele endocrine sunt glanda tiroidă, glandele paratiroide, ovarele, testiculele, hipotalamusul, hipofiza, glandele suprarenale și pancreasul. Anomaliile în activitatea acestor glande conduc la o perturbare a echilibrului hormonal al corpului nostru. Astfel, înainte de a-ți face griji pentru apariția unor noduli și programarea pentru o ecografie mamara Cluj, poți merge la un astfel de specialist.

Vizită la endocrinolog - când?

O indicație pentru vizita la un cabinet de endocrinologie Cluj poate fi diverse simptome deranjante. Merită să știi ce afecțiuni sunt vestite de tulburări în activitatea glandelor endocrine. Astfel de afecțiuni includ: modificări bruște ale greutății corporale - atât creșterea, cât și scăderea acesteia, pe care nu le poți justifica în mod rațional; apariția acneei, pierderea excesivă a părului la femei, senzația de somnolență sau excitabilitate necontrolată, atrofia sau creșterea anormală a libidoului, transpirația excesivă, durerile de cap recurente, umflarea recurentă a mâinilor și picioarelor.

În plus, la femei, o indicație pentru a vizita un endocrinolog sunt tulburările ciclului menstrual, sângerarea din zona sistemului reproductiv, durerile mamare, problemele de menținere a sarcinii și după naștere, așa-numitul galactoree. De asemenea, se întâmplă să fie necesară o vizită la un endocrinolog pediatric. Aceasta este necesară când copilul are o tulburare de maturare (în special pubertatea prematură), proporții anormale ale corpului sau probleme de creștere.

Informații interesante sunt faptul că pacienții sunt mai des femei. Femeile vizitează un endocrinolog de cinci ori mai des decât bărbații. Este legat de tulburările tiroidiene frecvente la femei, care îngreunează dorința de a rămâne gravide sau menținerea sarcinii. Mai mult, femeile apelează la endocrinologi mult mai des în timpul menopauzei decât bărbații care suferă de andropauză. Acest lucru se datorează probabil faptului că andropauza este încă tabu pentru mulți bărbați.

Ce teste face un endocrinolog?

Pentru a-ți determina starea de sănătate, un endocrinolog efectuează de obicei teste precum hemoleucograma, teste de nivel TSH (adică niveluri de tirotropină), teste fT3 și fT4 (determinarea nivelului hormonilor tiroidieni), ultrasunete ale glandei tiroide, anti-TPO (testarea cantității de anticorpi anti-tiroidieni), testarea nivelului de vitamina D3 din organism (este legată de hiperparatiroidism).

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro