Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Bâlbâiala: De ce apare și cum poate fi tratată?

Bâlbâiala: De ce apare și cum poate fi tratată?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 10 luni si 3 zile
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Problemele de vorbire și dicție sunt normale, cel puțin până în pragul vârstei de doi ani. Totuși, bâlbâiala redundantă poate semnala existența unei afecțiuni grave care nu dă voie aparatului fonoarticulator să se dezvolte sau să funcționeze în mod corespunzător. În cazul în care bănuiești că micuțul tău se confruntă cu o asemenea dificultate de vorbire, este important să apelezi din timp la ajutor de specialitate pentru a depista cauzele și a stabili un plan de intervenție cât mai eficient. Priority Clinic îți pune la dispoziție servicii de logopedie prin intermediul cărora să stabilești un diagnostic real pe baza căruia să se poată dezvolta soluții.

De ce se bâlbâie copiii?


Motivele care conduc la dezvoltarea bâlbâielii sunt diverse și mulți specialiști indică faptul că ar putea fi o condiție genetică. În schimb, dacă nu cunoașteți o asemenea problemă în familie, se trece la pasul următor și se verifică dacă nu cumva copilul suferă de anumite afecțiuni care împiedică găsirea sau pronunțarea cuvântului corect la momentul dorit și astfel apare tendința de a repeta sau prelungi anumite silabe sau sunete. În anumite cazuri, problema poate fi și de natură neurologică, ceea ce înseamnă că în creier nu se pot coordona componentele mecanismului vorbirii.

Când trebuie sa vă îngrijorați?


Chiar dacă, până la un anumit punct, dificultățile de vorbire sunt considerate parte normală din procesul de învățare și dezvoltare, dacă acestea persistă, este indicat să cereți ajutor de specialitate pentru a putea determina în mod clar cauzele acestei condiții. Odată cu împlinirea vârstei de doi ani, dacă nu chiar mai devreme, este recomandat să urmărești felul în care evoluează abilitățile de vorbire ale copilului tău, pentru ca la primul semn să poți acționa în consecință.

Când ar trebui să începeți terapia?


Este bine cunoscut faptul că instrumentele logopedice nu sunt suficiente în tratarea bâlbâielii. De cele mai multe ori, cauzele care conduc la apariția acestor probleme sunt fie de natură psihologică, fie ca urmare ale unor afecțiuni de sănătate. În acest caz, parte importantă din tratament o reprezintă psihoterapia. Imediat după stabilirea diagnosticului se recomandă începerea sesiunilor specializate, atât în cabinetul logopedului, cât și acasă. Este un proces de lungă durată care are la bază principii clare și se abordează în funcție de gravitatea situației și de cauzele care au condus la instalarea acesteia. Alternați ședințele de terapie cu activități interactive menite să elimine blocaje de vorbire, iar rezultatele vor începe să apară.

Priority Clinic este locul în care toate dificultățile de vorbire își găsesc rezolvarea printr-un diagnostic și un tratament corect, astfel încât copilul de azi să fie adultul de mâine care se poate exprima corect și ușor, fără rețineri.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro