Cluj

Bal Mascat de Giuseppe Verdi

Bal mascat

Detalii spectacol

Telefon
0264597175
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Apartine de
Opera Nationala Romana Cluj
Vizualizari
1312

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 16 noiembrie 202218:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Bal mascat - Operă în trei acte pe un libret de Antonio Somma, inspirată din piesa Gustav al III-lea de Eugéne Scribe

"Un Ballo in maschera" este cea de-a douăzeci și doua creație a lui Giuseppe Verdi, recunoscută pentru parcursul fascinant, începând cu impactul fulminant al premierei sale mondiale din anul 1859 și până în prezent, când ține în continuare capetele de afiș ale Operelor din întreaga lume.

Capodopera verdiană a cunoscut prima rază a reflectoarelor pe scena Teatrului Apollo din Roma, devenind celebră nu doar pentru calitățile sale componistice deosebite, ci și datorită libretului controversat, ce are la bază povestea tragică a Regelui Gustav III al Suediei, fapt care a atras de altfel cenzura operei pentru o lungă perioadă.

Transpunerea în libret a adevărului istoric îi are ca eroi pe Riccardo, contele de Warwick, bunul și fidelul său prieten Renato și Amelia, soția celui din urmă, prinsă între iubirile celor doi bărbați. Opera impresionează printr-o poveste medievală plină de pasiune și intrigi, în care onoarea și prietenia sunt lucruri sfinte, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump. Montarea clujeană a capodoperei verdiene păstrează nota clasică a acesteia, construcția personajelor, a decorurilor și mișcării scenice, căutând să transmită acțiunea în mod dinamic, în timp ce sentimentele și trăirile personajelor transpar cu naturalețe și deschidere în fața publicului spectator.

Vă așteptăm, așadar, la un spectacol deosebit, pentru a descoperi ce se ascunde în spatele elegantelor măști de bal ale unei opere legendare!

Filtre spectacol

Perioada: Luna viitoare
Tip spectacol: Opera