Cluj

Anunt Diamant Euroinstal - Strada Bucuresti

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

Ai probleme cu sistemul actual de încălzire? Hai să vedem dacă te-ai împăca cu o centrală pe peleți

Ai probleme cu sistemul actual de încălzire? Hai să vedem dacă te-ai împăca cu o centrală pe peleți

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
301

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Doar în teorie se susține că lucrurile sunt făcute să reziste. În practică, dacă ne referim cel puțin la sistemele de încălzire, odată cu trecerea timpului apar și primele defecțiuni. Nu au cum să fie pe placul proprietarului, iar atunci când sunt dese și din ce în ce mai complicate, se impune nevoia de o schimbare.

Ai probleme cu sistemul actual de încălzire? Există o mulțime de alte variante cu mult mai multe beneficii despre care probabil nici nu știi. Astăzi vei afla informații despre încălzirea pe peleți. Vorbim despre o soluție accesibilă și extrem de iubită de publicul din România.

Ce sunt peleții?


Despre peleti trebuie să știi că sunt un combustibil 100% ecologic, obținut din rămășițe de lemn reciclat. Peleții nu conțin substanțe toxice. Pentru a căpăta acea formă cu care ne-am obișnuit cu toții, peleții sunt presați și uscați cu ajutorul unor mașinării speciale. Lignina din compoziția rumegușului este suficientă pentru ca aceștia să se păstreze compacți.

De ce peleții sunt ecologici?


În primul rând, după cum s-a enunțat și mai sus, peleții sunt ecologici pentru că sunt obținuți din material 100% reciclat. Vorbim despre rumeguș, resturi de lemn de la incendii de păduri și nu numai. În al doilea rând, având în vedere felul în care sunt creați, peleții nu poluează mediul înconjurător prin ardere. Mai exact, cantitatea de fum emanată în timpul arderii este infimă. Același lucru se poate spune și despre cenușa obținută. Ea poate fi folosită ca îngrășământ natural pentru flori și plante.

Ce avantaje prezintă o centrală termică pe peleți?


Ei bine, o centrală termică pe peleți nu va consuma extrem de mulți peleți pentru a-ți încălzi locuința. Bine, acest lucru depinde de cât de mare este aceasta, totul se raportează la dimensiunea locuinței tale. Peleții au o putere calorică mai mare decât a multor specii de lemn. Ei sunt extrem de bine uscați, umiditatea lor atinge în medie pragul de 8%. Asta le oferă posibilitatea de a arde optim și de a-ți oferi în locuință temperatura pe care ți-o dorești.

Dacă ai opta pentru o centrală pe lemne în detrimentul celei pe peleți, ai avea mai mult de muncă. De ce? Ei bine, lemnul are voie de un timp de uscare de minim 6 luni de la achiziție pentru a ajunge la o umiditatea optimă de ardere, cu scopul de a da randamentul mult dorit. De asemenea, având o centrală pe peleți, nu ai nevoie de racordare la un sistem anume. Ai nevoie doar de un horn pe care să iasă fumul. În cazul centralelor pe gaz, știi prea bine că trebuie să te racordezi la rețeaua de gaz din localitatea ta pentru a-ți putea încălzi locuința.

Acestea fiind spuse, ce spui, prezintă centrala termică pe peleți mai multe avantaje decât sistemul de încălzire de care te folosești acum? Dacă vorbim despre un sistem problematic, ai în vedere achiziția unei astfel de centrale termice care nu îți va face atât de multe probleme ca în prezent.

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro