Cluj

Afla de ce si in ce fel un lac parchet este la fel de important ca parchetul in sine

Afla de ce si in ce fel un lac parchet este la fel de important ca parchetul in sine

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
879

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Podelele din lemn masiv sunt si in ziua de azi o alegere foarte intalnita in finisarile interioare. Frumusetea si rezistenta lor sunt incomparabile cu altceva, iar un lac parchet de calitate inalta poate sa faca aceste podele sa straluceasca atat la propriu, cat si la figurat.

Care este rolul finisajului?


Pe langa rolul estetic, finisajul unui parchet este util pentru impedicarea acumularii de apa si mizerie in bucata de lemn sau in jurul acesteia. Parchetul din lemn masiv are in sinea lui o frumusete aparte, insa aceasta ramane neafectata doar daca se foloseste un lac corespunzator.
Utilizarea de lacuri de calitate proasta sau chiar lipsa cu desavarsire a acestora duc la un parchet care se pateaza, degradeaza, zgarie si/sau decoloreaza in timp. Fiind un element mare si solid in orice incapere, este foarte costisitor sa inlocuim parchetul, asadar mult mai avantajos sa il protejam din timp asa cum trebuie si sa evitam aceste lucruri.

Lac pe baza de apa vs. lac pe baza de solvent

Desi lacurile pe baza de solvent au o vechime mai mare, deci o utilizare mai ridicata, lacurile pe baza de apa incep incet dar sigur sa le ia locul. Un lac pe baza de solvent este uneori mai eficient, insa atentia omului fata de mediul inconjurator a dus recent la producerea de lacuri pe baza de apa ce ajung cu usurinta la aceleasi performante.
Protejarea mediului inconjurator ar trebui sa ne preocupe pe toti, iar lacurile pe baza de apa vor lua oricum in totalitate locul celor pe baza de solventi la un moment dat. Daca si calitatea acestora se ridica la nivelul celor dintai, nu mai avem niciun motiv pentru care sa nu ne gandim la achizitionarea unui lac pe baza de apa.

Care sunt avantajele ?

Un lac pe baza de apa are urmatoarele avantaje:

 • nu are mirosul intepator si persistent pe care il are un lac pe baza de solvent, deci spatiul nu trebuie aerisit pentru foarte mult timp;
 • producerea lacului, utilizarea lui, dar si aruncarea lemnului tratat cu acest tip de lac nu afecteaza mediul inconjurator asa cum o fac solventii;
 • aplicarea se face mult mai usor, lacul nu are nevoie de diluanti, iar uneltele cu care acesta este raspandit se pot curata foarte usor.

Aceste discutii isi au mereu sensul, fiindca parchetul are o importanta semnificativa in aspectul si functionalitatea unei incaperi (stil, aderenta, izolare). Pe langa calitatea lemnului si priceperea meseriasilor, un lac parchet are o importanta majora pentru ca:

 • ofera un aspect atractiv;
 • protejeaza de lovituri si zgarieturi;
 • este un bun izolator;
 • ajuta parchetul sa reziste mult mai bine la umiditate si la temperaturi ridicate; fara sa isi altereze consistenta sau aspectul.

O recomandare de lac de calitate inalta o reprezinta lacurile ZOBEL, substante produse foarte atent pentru a putea indeplini cele mai inalte pretentii ale clientilor.

De unde putem comanda un astfel de lac parchet?

Magazinul Klebrom este specializat in comercializarea de adezivi, folii si lacuri de calitate inalta si este una dintre alegerile de top ale profesionistilor din Romania. Produsele marca ZOBEL, KLEIBERIT si RENOLIT ating performante impresionante, si de accea fac parte din oferta magazinului.
Comenzile se pot realiza telefonic sau prin e-mail, iar pentru orice nelamurire putem apela la specialistii companiei pentru a fi informati complet si corect. Klebrom este caracterizat de valori ca increderea, calitatea si performanta!

Autor

 • Agentia Fortin
 • 0Partener de afaceri

 • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata. Suntem specializati in programare web, cu experienta semnificativa in PHP, HTML, CSS, Jquery, integrare CMS, integrare aplicatii si revizuire cod.
 • 0726538389