Cluj

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Afla de aici mai multe despre un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura - ajuta sau nu?

Afla de aici mai multe despre un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura - ajuta sau nu?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 9 ore
Vizualizari
403

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru cei care au o casa eficienta energetic, construita de asa natura, sistemul de ventilatie automatizat, poate unul cu recuperator de caldura este neaparat parte din poveste. Pentru ceilalti este o poveste ce merita dezbatuta. Cert este ca astfel de sisteme nu sunt noi pe piata de profil.

Un sistem de ventilatie cu recuperator de caldura este cel care va face independenti de aerisirea clasica. Suna prea mult de spus ca nu va mai fi necesar sa deschideti fereastra pentru a aerisi? Pentru ca exact acest lucru se va intampla. Nu pentru a compromite in vreun fel tot ce tine de confortul tau si de mediul ambiant sanatos. Ci pentru a furniza in mod constant aer curant, cu zero efort din partea ta si in plus in perioada rece din an fara a pierde din caldura. Iata si alte avantaje ale acestor tipuri de sisteme.

Sanatate si confort


Mai intai de toate vorbim de o necesitate, cea de a inspira aer curat. Avem industrii dezvoltate, implicit asistam un boom imobiliar, insa asta inseamna si sa sacrificam mult din zona verde. Corelam nevoia de aer curat cu spatiile verzi, insa acestea lipsesc cu desavarsire in multe dintre cazuri. Asadar cum compensam? Mai ales in ceea ce priveste zonele din interior unde ne petrecem timpul avem 100% control si putem adopta masuri care sa ne ajute sa avem un mediu ambiant placut.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura iti vor mentine aerul curat in incaperi. In functie si de tipul de sistem, poate implica prezenta tubulaturii sau nu. Cert este ca ventileaza si inainte ca aerul de la exterior sa fie introdus in interior va fi filtrat. Asadar stii sigur ca este fara alergeni si praf. Pentru toate acestea utilizatorul nu face mai mult decat sa seteze modul de functionare al sistemului.

Fara umiditate


O alta problema cu care se confrunta multi este legata de umiditatea peste limita, in orice sezon. Desigur, uneori aceste valori (tot ce depaseste 50%) sunt influentate de diverse activitati casnice: dus, gatit, calcat in in camerele in care dormim spre exemplu. Cu toate acestea, adevarata problema si cauza a umiditatii peste limita poate avea alte explicatii, printre care: o constructie veche, amplasata gresit, care nu beneficiaza de prea multa lumina si caldura naturala, vicii de constructii si nu numai.

Implicit umiditatea mai ridicata in spatiile recent construite reprezinta o problema care poate fi corectata cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura. Umiditatea ce in mod constant depaseste limita inseamna pe termen lung si un factor de stres si conditie de baza de la care pornesc tot felul de probleme de sanatate. Apare in astfel de incaperi si un miros greu de suportat, care se imbiba in haine si pereti. Se mentine deci un mediu umed, deranjant si nesanatos. Apare igrasia, mucegaiul, afecteaza bunurile din incaperi si sanatatea, pentru unii fiind o un mediu ce amplifica problemele preexistente.

Nu pierdem caldura, ci optimizam costurile aferente incalzirii


Un alt efect benefic al folosirii acestor tipuri de sisteme se refera la faptul ca poti recupera o parte din caldura din aer, asadar nu ai pierderi. Aici intervine functionarea recuperatorului de caldura care preia caldura de la aerul viciat si o transfera catre aerul proaspat, fresh. Astfel, ai ventilare automata si un mediu sanatos, fara compromis.

Pentru cei care se gandeau ca acest tip de sistem i-ar afecta din punct de vedere al costurilor, iata ca nu este astfel. Functioneaza silentios, daca este in concordanta cu nevoile. Adica daca este un sistem supradimensionat, care furnizeaza volum de aer atat cat este necesar si nu este suprasolicitat.

Despre astfel de sisteme, dar si despre servicii specifice - de montaj spre exemplu - aflam de la Ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Altecovent este furnizor de nisa, prezent de ani destul de multi incat experienta sa ii fie carte de vizita. Echipa de aici este specializata, este sursa pentru cei care doresc sa faca o astfel de achizitie si chiar mai mult decat atat, presteaza servicii precum carotarea, montarea, punerea in functiune si pe termen lung asigura mentenanta si service.

Exista un timp potrivit pentru montarea acestui tip de sistem?


Da si nu. Ideal ar fi ca un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sa fie montat in faza de renovare sau constructie a unei case. Insa chiar si pentru cei care au depasit de multa vreme acest stadiu este posibil, fiind sistem care se adapteaza. In acest sens, in functie de acest aspect si nu numai, putem alege intre sistemele centralizate si descentralizate. Cei de la Altecovent pot realiza oferte personalizate, cu ambele tipuri de sisteme.

Nota: sistemele centralizate implica o singura unitate. Cele descentralizate sunt recomandate indeosebi cand vine vorba de casele care au fost renovate deja si sunt locuite. Motivul? Nu necesita o planificare ampla anterioara.

Sa ne intoarcem la curiozitatea pe care unii o au, ideal ar fi ca orice modificare la locuinta sa fie efectuata in perioada concediilor, cand putem minimaliza disconfortul creat. In sezonul rece depindem de resurse precum incalzirea si orice intrerupere cauzeaza disconfort. Asadar din ratiuni practice am putea spune ca exista aceste repere. In fond insa, oricand un astfel de sistem poate fi montat.

Ce branduri sunt bune?


In aceasta nisa se remarca unele branduri competitive, precum Sevi, Ventoxx, getAir, Wafe printre altele. Ca in multe alte dintre cazuri, este recomandat sa tineti cont mai degraba de performante si mai apoi de pret si de brand. Desigur, si acestea pot fi o garantie a calitatii, mai cu seama ca interesul este de a alege un sistem rentabil pe termen lung.

Cei de la Altecovent va ofera consiliere gratuita, tot de la furnizorul acesta puteti cumpara efectiv sistemul dorit si veti colabora si in privinta montajului. Cat va dura, cat va costa si alte detalii le veti obtine luand legatura cu echipa. Pentru ca interesul este de a obtine un climat sanatos, iata ce suntem dispusi sa facem pentru a avea aer curat in orice moment in casele noastre!

Contact:

0753 967 762
info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro
Nr. 836, Corund, Jud. Harghita

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro