Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

A fi prezent și puterea credinței

A fi prezent și puterea credinței

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
568

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

”Dacă omul lucrează nivelul său de energie cultivând stări nobile, acest câmp se lărgește foarte mult. Dacă se lasă cu totul în voia lui Dumnezeu, devine fără de început și fără de sfărșit, devine Îndumnezeit, îi cuprinde pe toți”, spune Sfântul Maxim Mărturisitorul.

Iar, ”dacă omul nu gustă smerenie, nu va avea liniște în viața sa”, ne spune Sfântul Isac Sirul.Este un proces de cultivare lăuntrică, fiecare rugăciune sau moment integrat în momentul prezent, fără de care toare sunt doar vorbe deșarte…

Momentul prezent îți dă libertatea de a fi și a explora, de a avea acel liber arbitru de care se tot vorbește. Momentul prezent nu-ți permite să aluneci în trecut, acesta te cantonează, pentru că îl știi, ai trecut pe acolo. Dar, nici în viitor nu te lasă să mergi, pentru că viitorul este limitat, doar prezentul are puterea nelimitată. Dacă continui să faci planuri și să pleci în viitor te limitezi, baza acestor planuri stă în experiența avută care este limitată și are nevoie să fie depășită.

E atât de frumoasă o vorbă din cultura creștină, în care momentul prezent este acela în care îi dai posibilitatea lui Dumnezeu să facă parte din viața ta. Astfel, poate și El să intervină, nu altfel…

Aleg să trăiesc în prezent pentru că aici este singurul loc unde îl pot întâlni pe Dumnezeu!”

Refuz să mai fac apel la ce știu eu și cum știu eu, dându-i posibilitatea lui Dumnezeu să intervină. Stând în PREZENT, eu am în fața mea toate posibilitățile, pentru că refuz să dau crezare gândurilor și experinețelor anterioare. Dacă te duci în trecut, ești cantonat în experiențe proprii, ești limitat. Dacă faci presupuneri despre viitor ești limitat asemeni, crezi că știi ce te așteaptă, centrându-te pe experinețele trecute, faci o anticipare pentru viitor.

Energia pe care o foloseam în atașametul și în respingerea anumitor situații devine disponibilă, pot să o investesc în ceva profund, în ceva care cu adevărat să mă crească. Odată ce dobândesc puterea de a sta în prezent, dobândesc putere, coerență, echilibrul, energia pe care o eman crește… Până întracolo încât cuprind toată lumea!

Gradul de conștientizare este dat de puterea de a fi ancorat în momentul prezent!

Ce pot face, mereu? Să mă centrez pe relația mea cu Dumnezeu și să-L las pe El să rânduie posibilitățile. Dacă apelez la experiența mea anterioară, ea este limitată, nu reușesc să fac nici un salt. Pe când, atunci când las libertatea momentului, las pe Dumnezeu să rânduie tot ce fac. Dau toată libertatea mea lui Dumnezeu, iar această credință este un salt în conștiință. Raportarea la Dumnezeu devine o posibilitate întotdeauna, iar ceea a ce părea irevocabil este ceva dintr-un infinit. Am nevoie să reușesc înlăuntrul meu să am această deschidere…

Dacă ți-e frică de Dumnezeu, nu poate să-ți mai fie frică și de altceva…”

E nevoie să cultivi acest aspect esențial, silindu-te până când Prezența conștiinței lui Dumnezeu să copleșească prezența oricărui altui lucru. Frica înseamnă prezență, trebuie să cultivi prezența conștiinței lui Dumnezeu. Să stai silit în prezent, cu sila! Nu în trecut, nu în viitor, ci aici, acum, prezent! Începi să tai grija! Creierul se liniștește, pentru că nu mai simte nici atracția, nici frica.

Starea de prezență sau încercarea de a sta non-stop în fața lui Dumnezeu…”
Articol furnizat de https://www.laviniabratu.ro

Sursa foto: spectrumnews1.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro