Cluj

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro

7 realizări pe care ar trebui să le ai până la vârsta de 30 de ani

7 realizări pe care ar trebui să le ai până la vârsta de 30 de ani

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
887

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce realizări ar trebui să avem până la 30 de ani? Propria afacere? Copii? O vilă? Nu neapărat acestea! Există aspecte mai importante, care țin de mentalitate și de stilul de viață, care ar trebui să se schimbe semnificativ. Practic, în jurul vârstei de 30 de ani ar fi cazul să începem să ne gândim foarte serios la viitorul nostru. Iată ce presupune asta.

1. Un fond privat de pensii

Niciodată nu e prea devreme să pui bani deoparte pentru pensie. Chiar și o contribuție lunară modestă, pe lângă plata obligatorie care ți se reține din salariu, se va transforma la final într-o sumă importantă strânsă în contul tău. Astfel, vei putea beneficia de o pensie mult mai mare, cu un efort minim. Iar dacă nu ești salariat, ci lucrezi pe cont propriu, atunci este cu atât mai important să te asiguri că vei avea un venit în momentul în care nu vei mai putea munci.

2. Un fond de urgență

Ce te faci dacă ți s-a stricat mașina, trebuie să faci niște reparații serioase în apartament și să mai plătești și analize costisitoare pentru copilul tău, care tocmai s-a îmbolnăvit? Din păcate, se întâmplă deseori să ne trezim copleșiți de cheltuieli, iar dacă nu avem bani puși deoparte într-un fond de rezervă, atunci vor fi nevoiți să facem datorii. Ca să eviți probleme de acest fel, ar fi bine să strângi bani, puțin câte puțin, ca să ai disponibil un fond de urgență. Trebuie să fii prevăzător, pentru că altfel vei avea de suferit.

3. Propria locuință

Indiferent dacă ai făcut un credit ca să-ți cumperi o casă sau ai ales să stai cu chirie, la 30 de ani ar trebui deja să locuiești singur. Chiar dacă încă nu ai o familie, trebuie să te descurci pe cont propriu, din toate punctele de vedere, nu doar financiar. La început o să fie mai greu, dar te vei obișnui repede și o să vezi că acest nou stil de viață te ajută să te descurci mai bine, atât în activitățile de zi cu zi, cât și la serviciu. Ca să-ți găsești o locuință, poți cere recomandări prietenilor, colegilor sau, cel mai sigur, poți să apelezi la agenții imobiliare.

4. Finalizarea studiilor

Dacă ai neglijat până acum acest domeniu, ar fi cazul să te gândești că trebuie să-ți finalizezi studiile până la 30 de ani. În acest fel, ai șanse mult mai mari să obții un loc de muncă bine plătit și vei deprinde toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru meseria ta. Sunt binevenite orice fel de cursuri sau burse de specializare, care te vor ajuta să devii cel mai bun în profesia ta.

5. Călătorii în străinătate

Nu trebuie să plătești o avere ca să mergi în câteva excursii în străinătate. Poți găsi destul de ușor oferte accesibile, care îți vor da posibilitatea să descoperi alte țări. Să călătorești în străinătate nu înseamnă neapărat să vizitezi muzee sau să stai la plajă, dacă nu îți dorești acest gen de experiențe. Important este că vei avea ocazia să descoperi o altă lume, vei interacționa cu oameni care trăiesc și gândesc diferit și în acest fel vei avea foarte multe de învățat de la ei. În plus, poți lega prietenii și relații care să dureze ani de zile.

Acestea sunt 5 dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le faci până la 30 de ani, ca să ai succes mai departe.

Sursa foto: pexels.com/photo/men-s-white-button-up-dress-shirt-708440/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro