Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

50 m3 sterilizați în 33 de minute

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1367

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In urma donației făcută de Asociația Educalise la începutul acestui an, Spitalul de Urgență pentru Copii „Clinica Pediatrie 3” din Cluj-Napoca beneficiză de cel mai modern sistem de sterilizare din oraș! 50 m3 de suprafață sunt sterilizați în doar 33 de minute cu cel mai modern aparat de nebulizare, numit Nocospray 2. Astfel, saloanele spitalului îi protejează pe pacienții internați nu doar de Coronavirus, ci și de alte tipuri de cauze, acesta acoperind o eficiență de dezinfecție bactericidă, fungicidă, virucidă și sporicidală.

În vederea susținerii eforturilor de depășire a pandemiei, dar și pentru a ajuta Clinica Pediatrie 3din Cluj-Napoca să aibă condiții cât mai bune pentru micuții pacienți în general, Asociația Educalise a decis să se implice în identificarea și livrarea unei aparaturi de dezinfecție a spitalului care să ajute cadrele medicale și pacienții internați să aibă acces la cele mai bune condiții de refacere.

Aparatul Nocospray 2 este utilizat după externarea fiecărui pacient, în salon instalându-se acest aparat pentru o dezinfecție completă a microflorei din aer, dar și a suprafețelor, înlăturând orice posibilă urmă de contaminare. Asta înseamnă că, dincolo de virusul Covid-19, aparatul elimină și alte potențiale riscuri, cum ar fi: rujeola, hepatita, rubeola, varicela, gripa și alte boli infecțioase. Astfel, o încăpere de 50 m3 poate fi dezinfectată cu aparatul Nocosprey 2 în doar 33 de minute: 3 minute de pulverizare și încă 30 de minute timp de contact.

Pe lângă aparatul de nebulizare Nocospray 2, Asociația Educalise a mai facilitat anul acesta donarea din partea unei companii private a 35 000 lei catre “Clinica Pediatrie 3” din Cluj-Napoca, sumă utilizată si în vederea achiziției a 2 lămpi de dezinfecție cu lumini ultraviolete și montare pe stativ mobil (folosite la dezinfecția suprafețelor până în 22 m3).

Alte donații din partea asociației au constat în: 4 televizoare (cu suport inclus), 21 de ceasuri, 6 scaune pentru bebeusi, 6 mese și 24 de scaune pentru copii mici, produse care au fost amplasate în saloanele spitalului cu scopul de a îmbunătăți experiența pacientilor și însoțitorilor acestora.

Acțiunile de sprijin ale Asociației Educalise sunt parte dintr-o colaborare îndelungată pe care asociația și Clinica Pediatrie 3 o mențin de o bună bucată de timp. Ca parte cu o importanță similară din această colaborare este reprezentata și de proiectul de transformare a spațiilor de așteptare în adevarate locuri de relaxare pentru copii:

„Studii îndelungate efectuate la nivel global demonstrează, an de an, cât de mult contează să avem un psihic sănătos în orice proces de vindecare. Sănătatea înseamnă relaxare, destresare, joacă și antrenarea minții astfel încât să se concentreze pe lucruri bune și nu pe îngrijorări. Pentru că sălile de așteptare din spital sunt, de regulă, locuri în care nivelul de stres crește, am decis să ajutăm la modernizarea în stil occidental a acestor spații, amplasând pe pereții spațiilor de așteptare jocuri interactive pentru toate vârstele. Avioane, crocodili, alfabetul Montessori, jocuri de matematică, oglinzi distractive și jocuri de logică sunt toate parte, acum, dintr-o lume care te acaparează, în cel mai pozitiv mod posibil! în plus, aceste jocuri sunt pentru toate vârstele, acoperind partea de motricitate la cei mici, dar și partea de logică și creație la cei mari. Sperăm să reușim, astfel, să facem cât mai mulți oameni să intre în cabinetele doctorilor mai zâmbitori și mai pozitivi în tot ceea ce vor discuta!”, a declarat Mădălina Hada, co-fondator al Asociației Educalise.

„Este a doua oară când suntem aici, la Clinica Pediatrie 3, pentru un control. Deși prima dată când am venit copilul a fost puțin speriat la gândul interacțiunii cu cadrele medicale, timpul petrecut în ambulatoriu și sălile de așteptare, pline de jocuri și jucării pe pereți, au făcut ca el să asocieze locul cu ceva plăcut, cu joaca. Acum, la a doua vizită, a fugit direct la jucării încă de când am intrat, aproape că nu mai voia să intre la programare. Cred că amplasarea jucăriilor este o idee extraordinară, utilă atât micuților, întrucât aceștia ajung să prindă încredere și să vină la spital ca într-un nou loc de joacă, făcând ca timpul de așteptare să se scurgă mai repede, cât și părinților ca noi, pentru că nu trebuie să le mai distragem atenția cu telefonul sau în alte moduri care cel mai probabil nu mai sunt noi pentru ei.”, a declarat Alexandra Mic, mămica unei fetițe de 3 ani care a vizitat Clinica Pediatrie 3 recent.

Cei care doresc să fie la zi și să susțină acțiunile Asociației Educalise o pot face urmărind pagina de FB a asociației.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați!

Cristina Sălăgean
Co-fondator al Asociației Educalise
0752 387 614
contact@educalise.ro

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro