Cluj

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/

5 modele de grădini suspendate pe care le poţi realiza în regim DIY

5 modele de grădini suspendate pe care le poţi realiza în regim DIY

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
952

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Grădinile suspendate sunt imaginea rafinamentului și a eleganței, deoarece oferă un aspect surprinzător, ușor atipic, al amenajării uzuale a grădinilor. Grădinile suspendate sunt de mai multe tipuri, așa că poți să îți creezi singur modelele dorite, cu un buget decent și foarte puțin efort.

Grădini suspendate pe perete de lemn

Pentru a crea un astfel de perete vei avea nevoie de un panou de lemn suficient de rezistent ca să susțină toată greutatea ghivecelor, iar din acest motiv panourile de MDF nu sunt tocmai potrivite. Este mai indicat să optezi pentru scândură normală de lemn, pe care să o poți tăia cu un fierastrau electric exact la dimensiunile de care ai nevoie. Scândura poate fi montată mai apoi pe suporți din fier forjat, iar ghivecele se prind cu ajutorul unor cleștișori speciali. Gardurile de acest tip pot fi vopsite în diferite culori, în funcție de dorința ta, sau îl poți lăsa chiar în culoarea naturală a lemnului.

Grădini suspendate pe arcade

Arcadele sunt elemente deosebite de decor pe care merită să le implementezi în cadrul grădinii tale. Poți cumpăra arcadele sau poți încerca să le realizezi prin sudură, având în vedere exact caracteristicile grădinii tale. Ar trebui să asiguri capetele arcadei, înfigându-le în pământ cu fundație de beton, astfel încât arcada să nu cedeze sub greutatea proprie, cumulată cu greutatea florilor. Arcadele sunt deosebite mai ales în contextul în care vara ele pot acoperi necesarul de umbră al grădinii. Astfel, aceste aranjamente suspendate pot crea o temperatură ușor mai scăzută și mai suportabilă la nivelu, grădinii tale, iar în plus oferă un aspect deosebit grădinii, cu adevărat unic.

Grădini suspendate pe bază de lădițe de lemn

Lădițele de lemn reprezintă suporturi foarte bune pentru a crea mici etajere pe care să amenajezi florile, iar amplasarea acestora se poate face oriunde. Pentru a obține un ușor aspect rustic, poți decora lădițele cu frânghii, cu ajutorul cărora să construiești sistemele de prindere. Lădițele sunt o soluție perfectă de amenajare deoarece își distribuie uniform greutatea și oferă un spațiu mai amplu de desfășurare plantelor. Dacă vrei un aspect unitar și elegant, poți dispune lădițele și pe suprafețele orizontale, cum ar fi terasele sau marginile foișoarelor.

Garduri din plasă de sârmă

Gardurile din plasă de sârmă nu servesc doar pentru delimitare spațială sau organizare a proprietății, ci pot de asemenea să folosească și pentru a decora cu bun gust suprafețele. Astfel, dacă decizi să îngrădești grădina, poți folosi gardul pentru a favoriza creșterea plantelor agățătoare precum iedera sau vița de vie.

Ghivece din cauciucuri

Cauciucurile vechi pot fi folosite și pentru realizarea ghivecelor, deoarece îți vor oferi un spațiu amplu în care poți planta. Tot ce trebuie să faci este să acoperi suprafața exterioară a cauciucului, să îl vopsești în culori cât mai vii și mai apoi să le agăți pe suporturi, pentru a eficientiza cât mai mult spațiul. Va trebui să te gândești la prinderea cauciucurilor cu lanțuri, pentru că anvelopele s-ar putea să fie grele și să nu poată fi susținute doar cu ajutorul funiilor. Vei vedea că acest tip de aranjament nu poate trece neobservat, mai ales că ideea în sine este menită să refolosească produse aparent banale și inutilizabile. Vorbim așadar și de o încercare reușită de a proteja mediul, în vreme ce oferi grădinii tale un aer cu adevărat de poveste.

Ideile de amenajare a grădinilor suspendate atrag întotdeauna atenția și sunt menite să facă acest lucru deoarece prezintă natura într-un alt mod față de cum suntem obișnuiți. În plus, grădinile suspendate eficientizează spațiul în plan orizontal și te ajută să îți decorezi grădina într-un mod unic, oferindu-ți un loc plin de relaxare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/74QmIJDTD-c

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro