Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

4 lucruri importante pe care o companie ar trebui să le știe despre legea Eficienței Energetice 121/2014

4 lucruri importante pe care o companie ar trebui să le știe despre legea Eficienței Energetice 121/2014

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
567

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, cu completările și modificările aduse de legea 160/2016, OUG 1/2020, OUG 184/2020 și OUG 212/2020 vine cu o serie de obligații atât pentru companii, cât și pentru autoritățile adiministrației publice locale.

Iată ce obligații aveți dacă afacerea dumneavoastră are consumuri anuale de energie mai mari de 1000 tone echivalent petrol.

1. Să efectuați o dată la 4 ani un audit energetic pe un contur de consum energetic stabilit de operatorul economic, care să reprezinte cel puţin 50% din consumul energetic total al operatorului economic. Auditul energetic trebuie elaborat de către o persoană fizică sau juridică autorizată în condiţiile legii şi stă la baza stabilirii şi aplicării măsurilor de îmbunătăţire a eficienţei energetice.

2. Să numiți un manager energetic, atestat de Ministerul Energiei sau Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, în termenul valabilităţii atestatului, conform legislaţiei în vigoare, sau să încheie un contract de management energetic cu o persoană fizică atestată de Direcţia de Eficienţă Energetică, care are statut de persoană fizică autorizată, sau cu o persoană juridică prestatoare de servicii energetice, atestată în condiţiile legii.

3. Să întocmiți programe de îmbunătăţire a eficienţei energetice care includ măsuri pe termen scurt, mediu şi lung. Acestea se se elaborează în conformitate cu modelul aprobat de Ministerul Energiei, la propunerea Direcţiei de Eficienţă Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Programele de îmbunătăţire a eficienţei energetice se transmit anual Direcţiei de Eficienţă Energetică din cadrul Ministerului Energiei până la 30 septembrie a anului în care au fost elaborate.

4. Să transmiteți Direcţiei de Eficienţă Energetică din cadrul Ministerului Energiei, până la 30 iunie a fiecărui an, declaraţia de consum total anual de energie şi chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie.
Pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră respectă cerințele legii 121/2014 privind Eficiența Energetică, este important să apelați la o companie prestatoare de servicii energetice care vine în sprijinul dumneavoastră atât cu servicii de audit energetic, cât și de management energetic. Pentru a face cea mai bună alegere atunci când vine vorba de a colabora cu o companie pentru realizarea unui audit energetic este important să aveți în vedere și alte criterii decât cel mai mic preț de pe piață.

Este esențial să luați în considerare și o serie de alte aspecte pentru a obține rezultatele dorite, și anume experiența companiei, autorizațiile pe care le deține, precum și capacitatea companiei de a vă oferi soluții și servicii integrate de eficienta energetica. O companie prestatoare de servicii energetice vă poate pune la dispoziție o serie de soluții de eficiență energetică precum centrale cogenerare, sisteme monitorizare consumuri energetice, modernizare iluminat LED, compensare energie reactivă, siteme de panouri fotovoltaice.

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online - oferim publicitatea online prin cele 17 site uri din reteaua Roportal prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, constanteni.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/