Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

4 lucruri de știut înainte de a cumpăra lapte

4 lucruri de știut înainte de a cumpăra lapte

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 23 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
715

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Laptele este un aliment important pe care e imposibil să nu îl găsești în orice frigider al unei persoane cu o dietă omnivoră. Combinat perfect cu cereale, cafea, cacao sau ca principal ingredient în o mulțime de rețete de tot felul, laptele se află pe multe liste de cumpărături. Poate proveni de la vacă, oaie, capră sau bivoliță și poate avea diferite tipuri de obținere, ambalare sau grăsime. Chiar dacă ești familiarizat cu acest produs, noi am descoperit câteva lucruri inedite despre lapte, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Laptele este sănătos?


De-a lungul anilor, laptele a primit un renume negativ, după ce americanii s-au chinuit să-l facă cel mai cumpărat produs din lume cu celebra campanie Got Milk? din anii `90. Nutriționiștii au lansat tot felul de supoziții legate de lapte, care i-a pus pe cei mai mulți iubitori de lactate pe gânduri. Aceste mituri au fost de curând contrazise de cercetări realizate de către specialiști în nutriție, care au arătat că un consum regulat de lapte ajută la scăderea în greutate. Dacă îți dorești să mai scapi de câteva kilograme în plus, se pare că un consum ridicat de calciu poate încetini creșterea în greutate a femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 31 de ani. Mai mult decât atât, specialiștii în fitness declară că laptele simplu sau în combinație cu diverse alte alimente sau suplimente nutritive este băutura perfectă pentru o gustare sănătoasă de după un antrenament.

Ce grăsime are laptele?


În funcție de tipul de lapte de care vorbim, e bine să știi că:

  • Laptele integral - are aproximativ 4% grăsime și în jur de 292 de calorii pentru o jumătate de litru
  • Laptele semidegresat - are aproximativ 1,7% grăsime și în jur de 260 de calorii pentru o jumătate de litru
  • Laptele degresat - are aproximativ 0,1% grăsime și doar 190 de calorii pentru o jumătate de litru.

Laptele bio este mai sănătos decât cel clasic?


Dacă vorbim de nutrienți, răspunsul este, în mod surprinzător, unul negativ. Laptele bio nu este mai hrănitor decât cel clasic, fapt demonstrat de Asociația Nutriționiștilor din Marea Britanie, care a arătat că laptele organic conține cu până la 40% mai puțin iod decât laptele obișnuit. Iodul este necesar pentru producerea hormonilor de către tiroidă, care sunt responsabili cu creșterea, dezvoltarea creierului și reglarea organismului printr-un metabolism echilibrat. Totuși, animalele de la care se obține laptele bio sunt raportate ca fiind cu 50% mai productive în cadrul fermelor ecologice, de la care rezultă un nivel de poluare mult mai mică, prin reducerea de dioxid de carbon și mult mai puține deșeuri periculoase pentru mediul înconjurător.

Laptele de țară este mai bun?


Dacă vorbim de grăsimea dintr-un lapte cumpărat din piață, direct de la țărani, și unul luat din supermarket, într-o cutie sau o pungă, desigur că prima variantă pare a fi cea mai sănătoasă și indicată atât pentru consumul ca atare al produsului, cât și pentru folosirea sa în diverse rețete pregătite în casă.

Realitatea este, însă, alta. Proveniența laptelui turnat într-o sticlă oarecare de plastic și ținută în condiții incerte ar trebui să nu reprezinte o tentație pentru tine, chiar dacă suprafața interioară a sticlei pare că se opacizează, sub grăsimea laptelui de țară. Nu poți ști exact nici în ce condiții a fost muls animalul de la care provine laptele, nici care a fost alimentația acestuia, nici cum a fost transportat până să ajungă pe taraba din piață. Laptele din Carrefour, pe de altă parte, are o proveniență controlată. Pasteurizarea acestuia și ambalarea au fost făcute în condiții maxime de igienă, iar produsul finit este unul în care să poți avea încredere, fără teama că te-ai putea îmbolnăvi.

Acestea sunt informațiile pe care le aveam pregătite pentru tine. Acum, că știi cum să alegi un lapte perfect pentru sănătatea ta și a familiei tale, îți dorim spor la cumpărături!

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/bautura-calciu-crema-cremos-2198626/

Anunt Diamant Euro Instal

Euro Instal Cluj - Euroinstal este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație.
https://euro-instal.ro