Cluj

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

3 tratamente moderne pentru bolile de inima

3 tratamente moderne pentru bolile de inima

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bolile cardiovasculare reprezinta prima cauza de deces la nivel mondial. Preventia ramane cea mai buna metoda de scadere a mortalitatii prin boli cardiovasculare, insa in ultimii ani avansurile tehnologice au permis dezvoltarea unor noi metode de tratament pentru aceasta clasa de patologii. Citeste in continuare si afla care sunt cele mai moderne terapii pentru bolile de inima.

Defibrilatorul cardiac implantabil


Daca atunci cand te gandesti ce este un defibrilator cardiac, te duci cu gandul la padelele pe care le vezi in resuscitarile din filme, iata ca acum exista si un asemenea dispozitiv implantabil. Defibrilatorul cardiac este un dispozitiv de mici dimensiuni care se implanteaza sub piele (în general în zona pieptului) si care este conectat la inimă prin intermediul unor fire. Dispozitivul monitorizeaza ritmul cardiac, iar atunci cand detecteaza neregularitati, trimite un soc electric pentru a restabili ritmul normal al inimii.

Defibrilatorul implantabil este indicat in situatii precum:

  • Tahicardie ventriculara sustinuta
  • Prevenirea fibrilatiei ventriculare si a stopului cardiac la pacientii aflati la risc
  • Insuficienta cardiaca severa.

Pacemakerul implantabil


Asemenea defibrilatorului, pacemakerul este un dispozitiv care se implanteaza sub piele si care este conectat la inima prin intermediul unor fire in vederea controlarii ritmului cardiac. Pacemakerul implantabil inlocuieste pacemakerul natural al inimii (nodul sino-atrial). Dispozitivul monitorizeaza permanent ritmul cardiac si are rolul de a trimite impulsuri electrice atunci cand frecventa cardiaca scade sub o anumita valoare. Implantarea unui pacemaker este utilizata in tratamentul unor patologii care afecteaza sistemul de conducere a impulsurilor electrice la nivelul inimii. Printre acestea se numara:

  • Bradiartimii (tulburari de ritm in care inima bate prea incet);
  • Insuficienta cardiaca;
  • Cardiomiopatie hipertrofica.

Angioplastia


Angioplastia coronara, cunoscuta si sub numele de interventie coronara percutana, este o procedura care a revolutionat terapia infarctului miocardic. Interventia se face cu scopul de a inlatura un blocaj aparut la nivelul unei artere coronare (vas de sange care iriga inima) in vederea restabilirii fluxului de sange. Angioplastia este o procedura minim invaziva ce consta in introducerea unui cateter la nivelul unui vas de sange de la nivel inghinal sau de la nivelul bratului.

Ulterior, cateterul este ghidat sub control radiologic pana la nivelul arterei coronare blocate. Cateterul este echipat cu un balon, iar odata ajuns in zona afectata, balonul va fi umflat pentru a mari diametrul vasului, permitand din nou curgerea sangelui. In majoritatea cazurilor in cadrul aceleiasi interventii va fi plasat si stentul, un dispozitiv metalic ce are rolul de a mentine vasul de sange deschis, prevenind astfel aparitia unui nou infarct miocardic.

In concluzie, avansurile tehnologice au avut un impact semnificativ asupra tratamentelor indicate in patologiile cardiace, scazand ratele de morbiditate si mortalitate asociate acestora. Daca te confrunti cu o afectiune cardiaca, discuta cu medicul cardiolog si afla daca situatia ta poate beneficia de pe urma unui astfel de tratament modern.

Surse informative
“Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD) Insertion.” Johns Hopkins Medicine, hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/implantable-cardioverter-defibrillator-icd-insertion.
“Permanent Pacemaker: Treatment, Prevention, Outlook.” Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/treatments/17360-permanent-pacemaker.
“Coronary Angioplasty and Stents.” Mayo Clinic, 8 Oct. 2021, mayoclinic.org/tests-procedures/coronary-angioplasty/about/pac-20384761.

Sursa foto: unsplash.com/photos/NFvdKIhxYlU

Anunt Diamant Clujeni.com - publicitate online

Clujeni.com - publicitate online by Peter Bahuczki - ofer publicitatea online prin intermediul siteurilor: clujeni.com, timisoreni.ro, bucuresteni.ro, aradeni.ro, roportal.ro, ghid-constructii.ro etc.
https://www.clujeni.com/site/publicitate/